60 de intervenții în județul Timiș! Accidente, copaci căzuți și localități fără curent! Echipajele de deszăpezire din Timișoara nu fac față! [VIDEO]

Pompierii din cadrul ISU Banat au intervenit în 60 de cazuri de situații de urgență în ultimele 12 ore. Cinci accidente au avut loc în județul Timiș, mai mulți copaci au fost degajați de pe străzi și autoturisme și au avut loc și trei incendii. La ora 20.00, 31 de localități nu erau alimentate cu energie electrică parțial sau chiar total. Cele mai multe intervenții au avut loc în Timișoara, unde se circulă cu dificultate și la această oră.

La ora 19:00, la sediul ISU Timiș a avut loc o ședință la care au participat Eva Georgeta Andreaș, prefect al județului Timiș,  Călin Dobra, președintele Consiliului Județean, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Banat”, directorii societății Enel, reprezentanți ai drumurilor naționale, drumurilor județene și drumurilor municipale.

În intervalul orar 08.00-20.00 ISU Timiș a intervenit în 60 de situații de urgență, dintre care: 3 incendii, 23 degajări copaci/crengi căzuți pe autoturisme, 18 degajări copacii/crengi căzuți pe carosabil, 11 degajări cabluri de pe partea carosabilă și 5 accidente rutiere”, au transmis reprezentanții ISU.

31 de localități au rămas parțial sau total fără curent. 18 echipaje au fost trimise în teren pentru restabilirea energiei electrice, iar în urma ședinței s-a concluzionat faptul că este nevoie de întăriri. Astfel, numărul echipajelor a fost dublat cu angajați din Arad și Hunedoara.

„Pe drumurile naționale și județene și pe sectorul de autostradă, se acționează astfel: pe sector autostradă cu 67 utilaje, pe drumurile naționale cu 49 de utilaje, pe drumurile județene cu 29 de utilaje, în municipiul Timișoara – 8 autobasculante cu lamă și sărăriță, și două buldoexcavatoare”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Șoferii s-au plâns de circulația îngreunată, iar unele mașini au rămas blocate în nămeți. Chiar și mijloacele de transport în comun au avut de furcă cu zăpada. Timișoara încă nu are contract cu o firmă de deszăpezire. Municipalitatea a reușit să încheie un contract cu Societatea de Drumuri Municipale, dar se pare că aceasta nu face față. City-managerul Timișoarei, Robert Kristof, a precizat, în cadrul ședinței, că echipele de la nivelul municipiului vor fi suplinite cu echipaje Colterm.

Pentru gestionarea situației, mai multe autospeciale și echipaje din cadrul ISU București-Ilfov și ISU Mureș au fost trimise în județul Timiș. Este vorba despre două autospeciale pentru Transport Personal și Victime Multiple și o autoșenilată.

Pompierii le recomandă șoferilor să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele și restricțiile autorităților. Cu ajutorul aplicației DSU, care poate fi descărcată pe telefonul mobil, se pot obține informații cu privire la fenomenele meteorologice periculoase.