SCM Poli va lupta din nou pentru Cupa României. Handbaliștii timișoreni s-au calificat în Final Four, cu victoria de la Baia Mare

SCM Poli a câștigat cu 28-26 după aruncările de departajare în partida din sferturile Cupei României, jucată pe terenul lui Minaur Baia Mare. Lupta a fost strânsă, iar după 60 de minute, scorul a fost 24-24, iar Ludovic Varo a fost eroul alb-violeților, după ce a apărat două aruncări de la 7 metri și, astfel, echipele nici nu au mai ajuns la ultima aruncare, ci s-a oprit totul după a patra.

În prima parte, jocul a fost echilibrat, iar Minaur s-a distanțat după minutul 18. Atunci, formația gazdă a condus pentru prima dată cu două goluri, după reușita de 10-8 a lui Brajovic. După ce maramureșenii au avut și patru goluri avantaj, timișorenii au redus diferența la 14-12 la pauză. În debutul reprizei secunde, scorul s-a schilibrat din nou. Sadoveac a readus pe Poli în avantaj în minutul 37, cu 15-16 pe tabelă. Minaur a reușit să se desprindă din nou. Au urmat însă șapte minute fără gol marcat de băimăreni, iar de la 19-17, s-a ajuns la 19-21 în minutul 49. Finalul a fost unul strâns. La 21-22, Sadoveac a ratat o aruncare de la 7 metri, iar Cristescu a egalat. Totuși, timișorenii au împins meciul în prelungiri, după golurile marcate de Andrei Popescu pentru gazde și Marius Sadoveac pentru oaspeți în ultimele secunde.

La aruncările de la 7 metri, Ludovic Varo a parat două încercări ale băimărenilor. Timișorenii au marcat toate cele patru încercări, prin Marjanovic, Sadoveac, Orbovic și Cîmpan. Pentru gazde, l-au învins pe Varo doar Călin Căbuț și Tudor Botea. Poli a înscris prin: Sadoveac, cu 9 goluri,  urmat de Cîmpan și Orbovic, fiecare cu 6 goluri, Marjanovic cu 5 și Vuk Milosevic, cu 2 goluri. Căbuț a dat 6 goluri, iar Brajovic, 5, fiind cei mai buni marcatori ai gazdelor.

Handbalul va intra în vacanță, iar primele meciuri oficiale se vor juca la finalul lunii ianuarie.

foto: facebook.com/scmpolitehnica