Năravul din fire! …

Dosarul penal, în care este implicat tânărul deputat de Vrancea, preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL de acolo, a constituit o lovitură serioasă dată de procurori PDL-ului vopsit în ARD. I-am văzut ofticaţi la culme, pe greii pedelişti, sărind să salveze ce se mai poate salva: independenţa Justiţiei. Justiţia să-şi facă datoria. Totuşi, mai trebuia ceva, măcar să se îndulcească puţin lovitura, printr-o încercare disperată, să se atragă atenţia în altă parte. De unde să vină acest ajutor, aţi ghicit, de la Băsescu Traian. După ce a cugetat el ce a cugetat, a dat drumul porumbelului şchiop şi într-o aripă. Pedelistul Alin să fie analizat la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, la pachet cu liberalul Paul Dobre şi udemeristul Borbely. Numai că, umblând la cacialma , ca de obicei, Băsescu a ignorat grosolan legea cerând Comisiei să analizeze cererea procurorilor şi în ceea ce-i priveşte pe cei doi. După cum se ştie, Parlamentul a respins cererea anchetării lui Borbely şi Dobre şi a doua oară nu se mai poate face acest lucru, decât la cererea tot a procurorilor şi numai dacă în dosar apar probe noi. Nu e cazul. Pe de altă parte, Băsescu Traian nu avea niciun drept să facă acest lucru, dar obişnuinţa i-a intrat în sânge. El era mai mare peste toţi. Guvern, Parlament, CSM, Curtea Constituţională, procurori. Doar că, nu mai ţine! Ieri, pe la amiază, în lumea fotbalistică de la noi şi cred că şi în Europa, s-a produs un cutremur devastator. Şapte supergrei din fotbalul românesc, patroni de cluburi, finanţatori, preşedinţi, impresari au luat nişte pedepse cu puşcăria de te apucă ameţeala. Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe cei mai mulţi, cu executare, în Dosarul Transferurilor, după cum urmează: fraţii Becali, Giovani şi Victor, la opt şi şapte ani, Borcea , şapte ani, Copos, cinci ani, Mihai Stoica, patru ani, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Neţoiu, câte trei ani cu suspendare şi achitarea către ANAF a unor sume de ordinul milioanelor de dolari. Toţi aceştia au fost acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Practic, ce făceau. Banii din transferul unor jucători în străinătate nu erau declaraţi şi fiscalizaţi în totalitate. O găinărie tipic românească. Dar altceva este interesant. Prima instanţă, Tribunalul Bucureşti, i-a achitat pe toţi, găsindu-i complet nevinovaţi. Pentru ca acum, în apel, să fie daţi de pământ, de să nu se vadă. Au fost găsiţi nevinovaţi de ditamai Tribunalul Bucureşti şi nu de Judecătoria Frecăţei? Cum vine asta? Să nu mă luaţi cu cenzura instanţelor superioare, că nu ţine. Altceva? Dar altceva, ce? Condamnaţii mai au însă o cale de atac, la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Să vedem ce va fi. Dar cineva îmi spunea, ăştia nu vor face în veci puşcărie! Nu ştiu. Dar prea au toate loc în campania electorală.

P.S. Vasile, în parte ai dreptate. Dar nu te poţi rupe de propria structură. Poeţii sunt scriitori.

P.S.S. Văleleu, Alioşa Ulici! Davai ceas, davai palton. Am numărat 86 de greşeli de exprimare, în doar şase rânduri de text. Agramatisme, dezacorduri grosolane, topică de-a-ndoaselea, o necunoaştere totală a limbii române. Tu, în nici un caz nu eşti viitorul. Înţelegi de ce PP DD-ul n-are ce căuta în Parlament?

Comments

 1. patrascu says:

  FUGI BA CAVADIA ca ai pus-o daca nu-i leaga pe astia portocalii.
  Sa te gandesti nene bine ce tampenii postezi ca uite-i Basescu cu ochii pe voi.
  O sa am eu grija de mataluta daca ridica Base ,,lotul premierului pedofil pinochio”,fi convins de asta,si ia-o ca pe-o promisiune ca prea te mananca in cur si cred ca ai limbrici

 2. dan-aliosa ulici says:

  PATRASCULE,stailinistita ca se ocupa altzii inaintea ta…:))

 3. dan-aliosa ulici says:

  uite ce prostii scriu…de emotzie…,,stai linistit” ***

 4. cristina says:

  Ce mai comentarii! Vă tot citesc, aştept degeaba contraargumente, mă gândesc că nu le aveţi şi vă băgaţi în seamă ameninţând ( pe Mircea Cavadia) şi blestemând (pe Dan Sârbu). Mă gândesc că e din cauza eclipselor de azi.

 5. vasile says:

  Domnule Cavadia, sunt de acord cu dvs. dl. Basescu nu avea dreptul sa ceara ca cei trei demnitari sa fie “judecati” la pachet de Camera Deputatilor. Este OK. amestec in treburile interne ale Parlamentului (observati, va rog, cu P mare) si tot ce mai doriti dvs. Dar am totusi o mica observatie: care va sa zica un deputat PDL trebuie musai judecat, arestat etc., ceilalti doi pot fi facuti scapati, ca de’ acum sunt de partea buna a spectrului politic (joaca contra lui Basescu adica), nu vi se pare o atitudine partinitoare?! Intreb si eu sa ma aflu in treaba! Din punctul meu de vedere (na’ ca devin deja “persoana importanta”, imi dau cu parerea) ar fi normal ca toti cei prinsi cu ocaua mica sa dea seama la DNA, la parchet sau pe unde o mai fi, fara a fi aparati de aceasta imunitate parlamentara extinsa. A inceput cu cei din PSD, dar, treptat, valul a cam mers catre PDL, si este normal, astia au fost la putere, au avut acces direct la borcanul cu miere al puterii politice si la punguta cu bani publici. Cred ca urmatorii 2-3 ani tot dintre ei vom vedea la DNA dand declaratii, si, repet, mi se pare normal. Apoi, daca actualul USL nu va reusi sa faca ordine dupa modelul 2000-2004 vom vedea cum vor ajunge din nou la declaratii cei din PSD. Vor castiga puterea, vor ajunge la borcanul cu miere, si, pariem pe ce vreti dvs,, se vor linge des pe degete.Ce visez eu, fiecare sa plateasca, daca se poate cat mai repede, pentru banul furat. A platit el dl. Nastase, credeti ca va scapa cumva dna Udrea?! sau dl. Videanu, haideti sa fim seriosi, nu trebuie decat ca dl. Ponta sa puna oarece probe pe masa si se va gasi un procuror sa inceapa lucrarea.