Care eşti cal troian?

Un deputat tânăr şi frumuşel, membru PDL, acum, spre sfârşitul mandatului, a fost înhăţat de procurori, în flagrant, în timp ce primea mită de la un om de afaceri, pentru a-i pune o vorbă bună la Elena Udrea, în vederea obţinerii unor contracte pe bani publici. Suma pretinsă de tânărul politician era una semnificativă: 150 de mii de euro. Din această întâmplare, una la ordinea zilei şi a nopţii în România, se pot trage unele concluzii punctuale. Infractorul e un parlamentar tânăr. Cu o întreagă carieră politică în faţă. Acum, cariera lui se rezumă la aceea de puşcăriaş. Nu ştiu dacă intenţiona sau nu să candideze luna viitoare pentru un nou mandat şi chestia e mai mult sau mai puţin importantă doar pentru el însuşi. Pentru noi însă, lucrurile sunt importante. Tânărul parlamentar asta a învăţat de la colegii lui mai vechi din partid. Am fost la putere până de curând, mai toţi au procedat la fel şi n-au păţit nimic, procurorii, s-a văzut în vară, încă sunt ai noştri. De ce n-aş încerca să trag un tun, măcar cât mai e şef peste procurori Băsescu Traian. A încercat şi şi-a rupt gâtul. Pentru că nici procurorii nu sunt proşti. Au văzut cum bate vântul şi i-au lăsat pe borfaşii din PDL din braţe. Pe de altă parte, mă gândesc la contractele alea pe bani publici, pe care le putea oferi Elena Udrea. De aici să înţeleg că Elena Udrea putea acorda oricui îi cerea asemenea contracte? Era o practică la fel de obişnuită ca datul cu mopul şi învârtitul sarmalelor? Procurorii ar trebui să meargă până în pânzele albe, să descâlcească această încurcătură de maţe. Dacă a fost numai o găinărie şi tânărul potlogar a umblat doar cu vrăjeli, să-l fraierească pe afaceristul cu pricina, totul se poate încheia aici. La pârnaie şi gata. Altul la rând! Mai deducem ceva din acest studiu de caz. Parafrazând o poezie, se poate spune că ai noştri tineri nu învaţă la Paris cravatei cum să-i facă nodul, ai noştri tineri învaţă în Parlament cum să fure, să înşele şi să facă bani prin escrocherii. Or mai fi şi altele de spus, dar nu mai am nervi. Şi dacă tot am fost catalogat frunzăverdist, să constat că doar după 7 luni de liberalism, Sorin Frunzăverde, în ochii lui Tăriceanu, ar fi şi călcat pe bec. Tăriceanu, care mi-a fost simpatic în perioada cât a fost şeful Guvernului numai pentru faptul că l-a ofticat pe Băsescu Traian, îl cheamă acum pe Frunzăverde „în judecată şi la interogatoriu”, cum se spune în drept, să dea explicaţii în legătură cu înregistrarea la OSIM a Partidului Naţional Popular Liberal, acuzându-l a fi calul troian al PDL-ului. Atitudinea asta n-o adoptă şeful partidului, ci un simplu membru. Să fie un atac, în realitate, la Antonescu? În astfel de condiţii, cine este calul troian? (Era să scriu calul Traian!).

Comments

  1. dan-aliosa ulici says:

    deloc surprinzator evenimentul…le stim de 22 de ani incoace cum functioneaza,doar ca acuma-i vremea uselistilor si deh,ce sa faca si ei sa iese in fatza?…pun cate-un pupincurist de ziarist sa scrie de pe acasa de sub plapuma…si-asa toata lumea-i multumita,ziaristul ca le canta’n struna si ia pe articol patruzeci-cinzeci de lei,
    uselistii ca ies cu fatza curata in fatza fetzelor palide portocalii…noi PP DD-istii ca putem sa-i facem GUNOAIE… si toate cate ne vin la gura si ne trec prin degete…;)

  2. cristina says:

    Dan-Alioşa Ulici, chiar nu mi-am imaginat că celor din PP DD le trec gunoaiele PRIN degete! Probabil de aia scrii aşa murdar! Când mă gândesc ce-o mai corectai pe Anca Erena la tot pasul şi-i dădeai lecţii de scris!