Muzicoolt: 7 compozitori din patru orașe vor să demonstreze că muzica contemporană este absolut accesibilă

Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara anunță debutul unui proiect de popularizare a muzicii contemporane – MUSICOOLT, organizat de Gabriel Almași, recent câștigător al Premiului Uniunii Compozitorilor pentru anul 2020, și Gabriel Mălăncioiu, ambii compozitori și cadre didactice ale facultății. 

Șapte compozitori din Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi îşi propun să demonstreze că muzica contemporană nu este deloc inaccesibilă publicului ne-specialist, ci din contră: este vie, colorată şi capabilă să genereze emoții puternice.

Orice curios cu vârsta între 16 şi 116 ani este binevenit să facă ZOOM IN pe muzica nouă, începând din data de 8 aprilie, alături de muzicienii din UVT și de prietenii lor.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Întâlnirile MUSICOOLT vor avea loc din două în două săptămâni, joi-seara, de la ora 19, pe platforma ZOOM, fiind transmise live şi pe pagina de Facebook a proiectului.

Programul întâlnirilor:

  • 8 aprilie: Mersul trenurilor în muzică – Gabriel Almaşi (Timişoara)
  • 22 aprilie: Mierla staccato – Gabriel Mălăncioiu (Timişoara)
  • 6 mai: Cum prepari un pian: rețete pentru o ureche gurmandă – Diana Rotaru (Bucureşti)
  • 20 mai: Curiosul caz al minimalismului muzical: ce auzim și ce ascultăm – DanDe Popescu (Bucureşti)
  • 3 iunie: Corul cum nu l-ați mai auzit – creația a cappella în s. XX-XXI, între tradiție și experiment – Șerban Marcu (Cluj-Napoca)
  • 17 iunie: Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI – Cristian Bence-Muk (Cluj-Napoca)
  • 1 iulie: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani – Ciprian Ion (Iaşi)

Partenerii evenimentului sunt Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/