Muzeul Univesității Politehnica Timișoara, tehnologie și istorie

noaptea muzeelor 2024 muzeul upt
mbmr 1000x100

Peste 500 de persoane au descoperit Muzeul Universității Politehnica Timișoara la cea de-a XX-a ediție a Noapții Europeane a Muzeelor.

Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație digitală, Centrul Multimedia și împreună cu proiectul cultural Spotlight Heritage Timișoara au făcut parte din programul Noaptea Muzeelor 2024!

„Cu programul de tururi plin, dar și vizitați de trecătorii curioși, Muzeul Tehnic UPT a prins viață pe timpul nopții și a invitat publicul larg să afle mai multe despre istoria tehnologiei informaționale. Peste 500 de vizitatori au trecut pragul muzeului, descoperind MECIPT-1 – primul calculator din mediul universitar din România (1961), dar și aplicații de realitate virtuală și realitate mixtă”, au transmis reprezentanții UPT.

Adulți și copii, toți participanții s-au putut bucura de aplicații interactive de edutainment dezvoltate de studenții și profesorii UPT în cadrul proiectului Patrimoniul sub reflectoare.

noaptea muzeelor 2024 muzeul upt

Noaptea Muzeelor la Timisoara

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

O altă atracție au fost reprezentată de ultimele aplicații de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Mixtă (AR/MR) Spotlight Heritage Timișoara, în care publicul a putut interacționa cu o lume real-virtuală complexă, prin utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generație care prezintă repere ale Timișoarei,  cu obiecte de patrimoniu național din galeriile Muzeului Național al Banatului, partener în proiect.

Curioșii au avut ocazia de a descoperi și alte instalații digitale unice, ce combină arta și tehnologia. De asemenea, a fost expusă AI Garden – o grădină virtuală dinamică cu plante și ciuperci virtuale care cresc și interacționează unele cu altele.

noaptea muzeelor 2024 muzeul upt

Cei care nu au avut ocazia de a vizita Muzeul Tehnic UPT cu prilejul Nopții Muzeelor 2024, sunt așteptați la Zilele Porților Deschise, în fiecare joi și vineri, între orele 11:00 – 13:00, până în 21 iunie 2024. Intrarea este gratuită! Rezervarea locului și programarea unui tur ghidat se face aici.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/