Mutare spectaculoasă în Timiş! Un primar PSD a trecut la PNL

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, şi-a prezentat cea mai nouă ,, achiziţie” politică. Vorbim despre Claudiu Coman, primarul PSD de la Sânandrei, care dezertează din rândurile social-democraţilor pentru a candida la alegerile locale din partea PNL.

Motivul pentru care Robu l-a primit în partid pe Coman este că nu a fost obraznic sau ostil la adresa PNL.

,,Primarul comunei Sânandrei a făcut treabă foarte bună, un primar care este apreciat de comunitate, un primar care şi-a văzut de treaba administrativă şi nu s-a irosit în treburi politicianiste, în a arunca cu noroi în adversari. În plus, e un primar al unei comune periurbane. Ne-am exprimat deschiderea de a-l primi pe domnul primar, pentru următorul mandat, candidat al Partidului Naţional Liberal. A spus deschis în PSD că nu va continua activitatea acolo pentru că este decepţionat de ceea ce s-a întâmplat. Eu nu i-am cerut niciodată să arunce cu noroi în cei care i-au fost colegi”, a declarat Nicolae Robu, preşedintele Filialei Timiş a PNL.

Claudiu Coman, aflat la al II-lea mandat de primar în comuna timişeană, şi-a exprimat opţiunea din considerente că PSD a avut derapaje mari în programul de guvernare. Dacă e de dreapta sau de stânga nici el nu ştie, dar în momentul de faţă nu-şi poate da demisia din PSD, pentru că ar însemna să îşi piardă mandatul de primar. Acesta a subliniat că i-a anunţat pe cei de la PSD că nu va mai candida încă un mandat din partea acestui partid, dar că încă nu şi-a dat demisia.

,,Sunt la al II-lea mandat de primar, o parte dintre oramenii care mi-au fost alături în 2012 sunt şi astăzi alături de mine. Avem în Consiliul Local o majoritate clară. De ce am plecat din PSD? Ştiţi că sunt o persoană destul de parolistă. Sunt un om care am demonstrat de-a lungul timpului că dacă am ceva de spus întotdeauna am spus-o. Am pus o presiune enormă pe Partidul Social Democrat atunci când acesta a derapat de la buna funcţionare a lucrurilor. Nu pot să spun că Partidul Social Democrat nu a avut un program de guvernare bun. Nu o să dau niciodată în colegii mei, dar s-a greşit foarte mult. Totul a început cu acea ordonanţă care a scos lumea în stradă, după care moţiunea împotriva Guvernului.  PSD-ul a avut derapaje mari de la programul de guvernare şi în ceasul al XII-lea, când după două rânduri de alegeri oamenii ne-au dat semnale clare că ne îndreptăm într-o direcţie greşită, trebuia făcut un pas în spate”, a explicat primarul.

Coman a mai spus că nu rezonează cu liderii PSD şi că şi-ar fi dorit o colaborare cu Sorin Grindeanu, de care se simte mai apropiat.

,,M-aş fi aşteptat ca la acest congres al PSD-ului, care trebuia să aibă loc pe 29 februarie şi s-a amânat pe 21 martie, să fi avut o concurenţă de bun augur, să fi văzut acolo nişte oameni capabili, care pot să ducă organizaţia mai departe şi să ne revigorăm. Din păcate nu s-a întâmplat asta. Eu am spus că dacă nu se face ceva nu voi mai candida din partea acestui partid. Aşteptam un om cu anumită viziune, cu o anumită ţinută. Mi-aş fi dorit ca Sorin Grindeanu să fie acest om, să fie preşedintele partidului, aveam o relaţie deosebită cu el”, a continuat Coman.

Claudiu Coman, primarul de la Sânandrei, face parte din lista de trei primarI PSD cu care liberalii au ajuns la un acord. Lui i se mai adaugă Viorel Popovici de la Sânpetru Mare şi Dragoş Buicu de la Valcani.

Sursa foto: stiridetimisoara.ro