Se caută soluţii pentru protejarea drumurilor

explo 1000x200

O dezbatere publică pe tema traficului greu a fost organizată de Primăria Municipiului Reşiţa, în vederea identificării unor soluţii pentru protejarea căilor rutiere, dar şi a mediului înconjurător.

În cadrul întrunirii s-a luat în calcul încasarea unor sume din taxe speciale pentru întreţinerea drumurilor şi, implicit, îmbunătăţirea cadrului legal de colectare a acestor taxe, dar şi reducerea vitezei maxime de circulaţie pentru traficul greu la 40 km/h. De asemenea, s-a propus ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara să preia în administrare arterele de pe plan local. „Este vorba de arterele care asigură legătura cu alte drumuri din vecinătatea municipiului Reşiţa, artere pe care ar urma să se realizeze şi traficul greu, protejându-se astfel străzile oraşului”, explică Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Problema pasajului din Triaj nu putea să lipsească în cadrul dezbaterii. Acesta se află în administrarea DRDPT şi necesită reabilitare. „A fost întocmit un studiu de prefezabilitate, însă nu există, deocamdată, finanţare”, a afirmat un reprezentant al DRDPT.

Persoanele interesate de subiectul privind traficul greu în oraş, care au sugestii în acest sens, sunt rugate să transmită propunerile Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa.