Frunzăverde: ,,Cea mai mică rată de desfiinţare a societăţilor comerciale!”

Combinatul de la Oţelu Roşu se închide, UCMR-ul concediază pe bandă rulantă, Sport City pleacă la Bocşa şi în parcul industrial al Reşiţei bate vântul. În ciuda acestor aspecte, Frunzăverde spune că sunt şi destule semnale pozitive despre economia judeţului Caraş-Severin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin consideră că situaţia judeţului nu e cu nimic mai dezastruoasă decât în alte zone ale ţării, ba dimpotrivă, spune că Banatul Montan ar putea fi stabilizat din punct de vedere economic. În primul rând, acesta s-a referit la numărul firmelor care s-au desfiinţat în ultimul an, număr care în Caraş-Severin ar fi mai mic decât în oricare alt judeţ al ţării.

,,Avem 290.000 de locuitori, mai puţin decât toată Timişoara. Nu cred că va dispărea combinatul de la Oţelu Roşu. Dacă reuşim să deschidem combinatul de prelucrare a cuprului de la Moldova Nouă şi dacă reuşim să facem ca Hidroelectrica să fie acţionarul UCMR, judeţul e stabilizat. Sigur că nu avem salariile pe care le au anumite firme din Timişoara, dar la fel de adevărat e că multe firme din Timişoara s-au închis”, a mai declarat Sorin Frunzăverde.