Muncitorul a luat Cupa Banatului Montan

În spaţiul special amenajat la Sala Polivalentă din Reşiţa a fost pusă în joc zilele trecute Cupa Banatului Montan la şah pe echipe, întrecere ajunsă la cea de-a VI-a ediţie.

Au fost două turnee rezervate seniorilor şi juniorilor până în 14 ani, ambele desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Şah. S-au înscris patru echipe de seniori şi 11 de juniori, din Timişoara, Giroc, Dudeştii Noi, Giarmata, Moldova Nouă, Parta şi Reşiţa.
Întrecerea seniorilor, care s-a derulat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, tur-retur, la timpul de 61 de minute pentru fiecare jucător, a fost câştigată de Muncitorul Reşiţa, cu 10 puncte. Turneul juniorilor s-a jucat în sistem elveţian şapte runde. Echipa masculină de juniori Muncitorul Reșița a ocupat locul al II-lea, în timp ce fetele au obținut locul I. Și în întrecerile copiilor cupa a rămas tot la Reșița. Arbitrajul a fost asigurat de Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

“Toate meciurile au fost foarte echilibrate și sportivii au fost animați de dorința de a obține rezultate cât mai bune, poate și datorită faptului că acest concurs contează pentru omologarea coeficienților valorici. Am avut însă o comportare desăvârșită în plan sportiv, nu am avut cazuri de comportament nesportiv, ceea ce mie, ca arbitru, mi-a făcut munca ceva mai ușoară”, Mihai Bolintiș, secretarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin

leader board 728 x 90 px