Muncitorul a pierdut pe teren, dar a câștigat în tribună

Plecată cu gânduri mari la Deva, pentru înfruntarea de foc cu echipa campioană Autobergamo, Muncitorul Reșița s-a întors acasă fără puncte în cont, însă a lăsat o bună impresie după cele 40 de minute de joc.

Debutantă în Liga I de fotbal în sală, Muncitorul a evoluat cu mult curaj și determinare în acest sezon și a pus probleme serioase echipelor cu vechi ștate de serviciu în primul eșalon. Cu amintirea încă vie a meciului din tur pierdut acasă în ultimele 12 secunde, dar revigorați după succesul dramatic cu KSE Târgu Secuiesc de acum câteva zile, reșițenii s-au deplasat la Deva cu dorința de a stopa liderul din cursa furibundă spre un nou titlu de campioană. În mare parte au și reușit, chiar dacă Ignat a deschis scorul pentru Autobergamo Deva. „Dubla“ lui Cristi Rarinca din minutele 5 și 8 i-a făcut pe cei 44 de suporteri veniți de pe meleaguri cărășene să spere într-o minune. De la 1-2, campionii remontează și termină repriza în avantaj de două goluri, 4-2, după reușitele lui C. Matei, Obadă și R. Matei.

Nimeni nu anticipa ce avea să urmeze. Campioana a practicat un joc în viteză, dezarmant pentru reșițeni, surprinși mereu pe contraatac și scorul a luat proporții. Macingo, în minutul 26, și golgheterul meciului, Cristi Matei, cu „tripla“ de senzație realizată în doar trei minute, au făcut ca tabela să arate un neverosimil 8-2 pentru Autobergamo, în minutul 35. Antrenorul jucător Robert Lupu schimbă liniile ca la hochei, iar în teren își fac apariția rezervele, jucători tineri, neexperimentați, în căutarea afirmării. Este schimbat inclusiv portarul Devei. Încercând să mai repare ceva, Viorel Lolea merge pe calea ofensivei continue, chiar și cu portarul Giurcanu în atac. Și așa vine „tripla“ lui Vali Ilaș, din minutele 37, 38 și 39, care apropie rezultatul de unul normal. Dacă devenii s-au impus cu 8-5, în schimb spectacolul din tribună a fost dominat de reșițeni. O galerie inimoasă, foarte zgomotoasă, în care „Vulturii Semenicului“ conduși de Florin Boboescu au avut întăriri din Caransebeș, a dominat fondul sonor al Sălii Sporturilor din Deva.

Lotul deplasat la Deva de antrenorii Viorel Lolea și Ion Roman, pentru meciul din etapa a 20-a, i-a cuprins pe Giurcanu, Bârcean, Ilaș, Rarinca, Doană, Costescu, Breșneni, Liuba, Mitru, Sturzu și Crăguia. Muncitorul mai are de disputat un singur meci în sezonul regulat, înainte de play-off, pe 22 martie, în deplasare la Clujana Cluj-Napoca.