Muncitorul a câștigat repriza a doua la Timișoara. Prima le-a aparținut arbitrilor

În etapa a 17-a a Ligii I de futsal, Muncitorul Reșița a dat piept cu echipa care are în componență jucători din naționalele României și Serbiei. În consecință, are și un buget cu mult mai generos decât echipa reșițeană. Informatica Timișoara a învins Muncitorul Reșița cu 5-2 (4-0).

Încurajată și de un grup însemnat de suporteri, echipa reșițeană a încercat să dea o replică pe măsură formației timișorene care are ca obiectiv câștigarea campionatului. Numai că s-a lovit pe alocuri de un adversar nebănuit, ceea ce l-a nemulțumit clar pe Viorel Lolea. La scorul de 2-0 pentru Informatica, Demian a fost eliminat de pe teren, iar golul al patrulea al Timișoarei a fost marcat după expirarea timpului regulamentar de joc al primei reprize, susțin oficialii de la Muncitorul Reșița. Protestele lui Viorel Lolea s-au soldat însă cu trimiterea acestuia în tribună.

Muncitorul a jucat însă dezinvolt în repriza secundă, pe care a și câștigat-o cu 2-1, pentru reșițeni marcând Luci Stoica și Laurențiu Breșneni. Informatica s-a prezentat fără jucătorii sârbi, angrenați cu naționala țării lor la Euro 2016, dar I-a avut în lot pe internaționalii români, precum și pe cei doi jucători care au venit în această iarnă de la Muncitorul, Vali Ilaș și Vasile Giurcanu.

„Un adevărat derby al Banatului, din păcate stricat iarăși de domnii arbitri, cum s-a întâmplat în turul campionatului. Eu sper să fie totuși o întâmplare aceste arbitraje împotriva noastră. Felicit gazdele pentru jocul prestat, mai ales ținând cont de faptul că «prima linie» a absentat, fiind la Naționala Serbiei. Le doresc multă baftă în tot ceea ce fac și sper ca acest proiect al Timișoarei să devină unul frumos într-un final și să se dezvolte futsalul sănătos în această parte de țară. Referitor la echipa noastră, am pierdut câțiva jucători importanți. Suntem în reconstrucție și pentru primul meci din acest an am arătat cât de cât bine, și aici mă refer la faptul că nu am venit ca o echipă mică, să ne apărăm, și cred că am oferit publicului un spectacol agreabil. Le mulțumesc fanilor care au venit de la Reșița. Suntem printre puținele echipe de futsal care sunt susținute și acasă, și în deplasare”, a spus antrenorul Viorel Lolea.

Muncitorul Reșița: Copocean, Sturzu, B. Lolea – Breșneni, Demian, Călin, Bârcean, C. Doană, Stoica, Neagu, Mihuțescu, Fedor, Edgar Collar Alves. Antrenori: Viorel Lolea și Ion Roman.

În etapa viitoare, Muncitorul Reșița va juca duminică, 14 februarie, de la ora 18, la Sala Polivalentă, cu United Galați. La reșițeni nu vor putea evolua Demian (eliminat în meciul de la Timișoara) și Laurențiu Breșneni (care a primit al patrulea cartonaș galben în meciul cu Informatica). Muncitorul Reșița a coborât pe locul 10 în clasamentul Ligii I de futsal, cu 18 puncte.