Fostul prefect Ciobanu și „obiectivii” de la ITM Caraș-Severin își bat joc de procurorii DIICOT și DGA!

Organele de cercetare penală au descoperit că firma de pază Mike Security Group, administrată cândva chiar de șeful ITM, fostul prefect Nicolae Miu Ciobanu, avea puțin peste zece la sută din angajați cu forme legale, dar inspectorii de muncă îndrăznesc să vorbească despre obiectivitate şi profesionalism!

 

Nicolae Miu Ciobanu a plecat din fotoliul de prefect de Caraș-Severin fiind luat pe sus de procurorii anticorupție și de cei de la Combaterea Crimei Organizate. Sub pretextul că nu vrea să afecteze imaginea instituției și să se creadă că poate influența în vreun fel ancheta, a demisionat! Nu s-a retras acasă, la Caransebeș, să trăiască din pensia babană pe care o primește ca fost cadru MAI, ci a revenit în funcția de inspector-șef al ITM, acolo unde a fost uns de către PSD și nașul Ion Mocioalcă. Păi, imaginea acestei instituții nu o afectează?! Ultima sa grijă!

De fapt, Ciobanu a revenit și nu prea la ITM Caraș-Severin. „În data de 03 februarie 2016, domnul Ciobanu Miu Nicolae şi-a reluat funcţia publică de inspector şef, urmare a încetării exercitării cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de prefect al judeţului Caraş-Severin. În momentul de faţă raporturile sale de serviciu sunt suspendate”, ne-a explicat chiar Nicolae Miu Ciobanu, printr-un „drept la replică” adresat presei locale. Deși suspendat și aflat în concediu medical, Ciobanu trimite comunicate de presă și drepturi la replică, dar asta contează mai puțin.

Important e însă altceva. După ce DIICOT și DGA au descoperit că, din cei aproximativ 2000 de angajați ai Mike Security Group, doar vreo 300 lucrau cu forme legale, ITM Caraș-Severin, prin semnătura lui Ciobanu, face următoarea precizare, prin același drept la replică: „Subliniem faptul că instituţia noastră îşi desfăşoară activitatea cu obiectivitate şi profesionalism, sancţionând nediferenţiat angajatorii care încalcă legislaţia muncii în vigoare. Astfel, ITM Caraş-Severin îşi arată disponibilitatea şi voinţa permanentă de a aplica legea pentru toţi angajatorii, indiferent de domeniul de activitate şi forma de organizare şi de proprietate, luând în considerare cu cea mai mare atenţie aspectele negative pe care le sesizează orice cetăţean”.

Probabil că ITM Caraș-Severin habar nu a avut de existența Mike Security Group în județ, așa cum nici cei de la ISU nu au știut că în buricul Bucureștiului funcționează un club „Colectiv”, în care se țin concerte cu sute de oameni!