Geoană a dat în vileag armele electorale secrete ale lui Filipescu. Totuși, vrea politică!

Deși a infirmat vehement că ar mai fi interesat să intre în politică, atunci când reporterii Express de Banat publicau pe surse informația, planurile omului de afaceri Gheorghe Filipescu au fost mediatizate tocmai de Mircea Geoană.

Prezent recent la Reșița într-o vizită fulger, fostul social-democrat care și-a înființat propriul partid după ce a părăsit PSD a afirmat într-o emisiune televizată faptul că Partidul Social Românesc este condus la Reșița de Gheorghe Filipescu. În plus, Mircea Geoană a precizat că are încredere în echipa sa, de la care așteaptă recrutarea a cât mai mulți membri de partid. Practic, fiind orientat spre stânga, PSR ar putea „rupe” din membrii PSD, partid pe care Geoană l-a părăsit pe motiv că valorile nu mai sunt respectate așa cum ar trebui.

CITEȘTE ȘI: PE SURSE. Filipescu lovește din nou. Cu arme electorale secrete!

Prin urmare, n-ar fi exclus ca în perioada următoare Filipescu să-și anunțe și intenția de a candida la o funcție publică. În cazul în care ar decide că ocuparea scaunului de primar la Reșița ar fi prioritatea sa, atunci municipiul ar avea doi candidați de stânga, reprezentați de PSD și PSR. Cum cel mai probabil Ioan Crina ar intra în competiție din partea social-democraților, atunci Filipescu i-ar fi contracandidat.

Rămâne de văzut ce surprize mai rezervă scena politică. Cert este că până acum, în prag de alegeri, în Caraș-Severin s-au înființat mai multe formațiuni politice, iar cele existente deja au început să devină active, „să dea bine la electorat”. Printre cele inexistente ca activitate pe scena politică din Caraș-Severin se numără chiar partide cu vechime, cum ar fi UNPR sau PMP, formațiunea lui Băsescu. Să nu mai vorbim de cele recent înființate, cum ar fi ALDE, PSR sau PPUSL (Partidul Puterii Umanitare Social-Liberale). Deja oamenii le-au pierdut șirul, însă politicienii sunt siguri că vor reuși să obțină suficiente voturi sau să facă jocurile politice ale partidelor puternice PSD și PNL, astfel încât să obțină măcar un loc cald în Consiliul Local.

Reamintim că Gheorghe Filipescu a fost implicat într-o serie de afaceri controversate pentru Reșița, celebră fiind reabilitarea cu cântec a centrului civic.