Muncă până la epuizare! Echipajele Ambulanței din Lugoj au zilnic între 15 și 20 de intervenții

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Personalul de pe ambulanțele care operează în municipiul Lugoj este suprasolicitat. Valul patru al pandemiei a adus recorduri de intervenții, care au ajuns la incredibila cotă de 15 – 20 pe zi.

„În medie, cei doi medici de pe tură au câte 15 – 20 de intervenții în intervalul de 24 de ore, deci într-o zi. Pe lângă acestea, avem foarte multe recoltări efectuate pentru testele PCR, cam 150 pe zi. Asistentele noastre operează și în zona Făgetului. În plus, mai mergem și cu bolnavii la evaluare. Îi ducem la spital și dacă e cazul îi readucem la domiciliu. Am avut cazuri grave, cu saturație de 60% – 70%, pe care n-am avut cum să îi lăsăm acasă și i-am dus la spital, deși știm că nu mai sunt locuri”, spune dr. Ildiko Vasiescu, coordonatoarea Serviciului de Ambulanță de la Lugoj.

„Luna asta n-am dat la nimeni concediu”

„Lucrăm, practic, non-stop cu șase echipaje de asistente și două de medici. Toată lumea e la serviciu. Luna asta n-am dat nicio zi de concediu, este foarte mult de lucru, suntem epuizați. E foarte greu, în special noaptea. Se întâmplă să stăm și trei ore peste program. Pe zi avem 10-11 ambulanțe. Trei sunt cele mici, de tip Dacia, una este pentru urgențe majore, de tip C2, iar celelalte șase, încadrate de asistente, sunt ambulanțele convenționale, de tip B2”, completează medicul Ildiko Vasiescu.

În total, Ambulanța Lugoj are 68 de angajați, dintre care șase medici, unul fiind la Făget. Reamintim că anul trecut, în preajma Crăciunului, a fost internat la SML ambulanțierul Nicolae Pantalia. Din păcate, vineri, 22 ianuarie, Nicolae Pantalia, a decedat în urma infectării cu coronavirus, la numai 56 de ani. Pantalia lucra de 15 ani la Serviciul de Ambulanță din Lugoj.