Multinaționala Continental începe suspendarea activității pe teritoriul României. Fabrica de anvelope din Timișoara și-a închis prima porțile

Peste 2.500 de angajați ai fabricii de anvelope Continental din Timișoara rămân acasă în urma deciziei superiorilor de a opri temporar activitatea în perioada 25 martie – 7 aprilie. Nu au fost precizate date referitoare la statutul angajaților, dacă vor intra în șomaj tehnic sau nu.

Perioada de repaus urmează să fie speculată pentru activitățile de dezinfectare. „Activitatea va fi oprită temporar în perioada 25 martie – 7 aprilie. În mod normal, din 8 aprilie reîncepem lucrul. Vom folosi perioada următoare pentru a dezinfecta toate spațiile”, a declarat Anca Fiat, purtătorul de cuvânt al Continental Anvelope Timișoara.

Decizii asemănătoare s-au luat pentru toate filialele Continental care acționează pe teritoriul României, însă nu s-a anunțat oficial întreruperea activităților la celelalte subunități. În domeniul cercetării a fost stabilit ca angajații să lucreze după sistemul home-office. Peste 20.000 de angajați ai corporației din România așteaptă decizia superiorilor.