Centrul de testare de la Spitalul Municipal din Timișoara este funcțional! Cele două aparate au fost puse la dispoziție de UMFT

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Capacitatea de testare a crescut la Timișoara. Specialiștii de la Facultatea de Medicină și de la Spitalul Municipal prelucrează deja probe.

Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din orașul de pe Bega, a anunțat că cele două aparate puse la dispoziție de UMFT au început deja să fie folosite, astfel că munca medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost ușurată.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara vor sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara pentru efectuarea testelor COVID- 19. Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara a oferit prin comodat două echipamente Real Time PCR care au fost instalate în cadrul Compartimentului de Genetică Medicală al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Echipamentele sunt funcționale începând cu data de 19.03.2020”, a transmis Olimpia Oprea.

1000x100 (5)

Personalul medical este format din medici specializați în genetică medicală și biologi atât de la Universitatea de Medicină, cât și de la Spitalul Municipal. Se pot efectua 100 de teste pe zi, respectiv 2.000 de teste pe lună pentru COVID-19 cu cele două aparate, a mai anunțat managerul unității sanitare.