UVT susține eforturile medicilor din spitale și se implică în strângerea de fonduri pentru materialele medicale!

Universitatea de Vest din Timișoara este solidară cu personalul medical în lupta împotriva epidemiei de COVID-19. Astfel, UVT se alătură campaniei susținute de Asociația Academia Mămicilor din Timișoara pentru o amplă acțiune de fundraising, cu scopul de a achiziționa materialele medicale necesare în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara și în cabinetele medicilor de familie timișoreni.

Pentru susținerea acestei campanii urgente, rectorul UVT, Marilen Pirtea, adresează un mesaj public atât către comunitatea locală, cât și către companiile și potențialii donatori individuali sau instituționali: „Nevoia de materiale de protecție este majoră, în toate spitalele și unitățile medicale, aceste materiale sunt esențiale pentru a asigura protecția oamenilor care vin primii în contact cu pacienții cu coronavirus. De acum înainte, viteza de testare și numărul cât mai mare de teste realizate pentru verificarea infectării cu coronavirus vor fi esențiale pentru a identifica și izola precis purtătorii epidemiologici, pentru a-i carantina și a-i trata, pentru însănătoșire. În tot acest efort colosal care va urma medicii sunt primii care își riscă sănătatea, iar pentru protejarea medicilor avem nevoie cât mai repede de multe materiale medicale”.

Donațiile se pot direcționa spre contul Asociației Academia Mămicilor din Timișoara – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială: Cont:RO18BRDE360SV38907053600; CIF: 33102961

Persoanele juridice care pot realiza sponsorizări sunt rugate să se adreseze în scris la: contact@academiamamicilor.com, pentru a le fi trimis formularul contractului de sponsorizare.

În cazul în care donatorii, persoane fizice sau juridice, au posibilitatea de a dona direct materialele necesare sunt rugați să se adreseze în scris la: contact@academiamamicilor.com, urmând să fie identificate soluțiile imediate pentru ca donațiile să ajungă acolo unde este nevoie.

Materialele necesare în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara sunt următoarele: termoscaner, capeline – 1000 bucăți, halate chirurgicale – 2000 bucăți, măști faciale – 5000 bucăți, măști FFP2 – 1000 bucăți, echipamente complete – 1000 bucăți, clor – 100 litri, produs Domestos – 100 litri, termometru infraroșu – 10 bucăți, siropuri antitermice, supozitoare antiinflamatoare.

Materialele necesare în cabinetele medicilor de familie sunt: botoșei de unică folosință, măști, dezinfectanți de suprafețe și mâini, cearceafuri de unică folosință, lămpi bactericide, pahare de unică folosință, saci menajeri, cutii pentru materiale infectate destinate incinerării.

Partenerul acestei campanii, inițiate de Asociația Academia Mămicilor din Timișoara – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială, este Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie.

Persoane de contact din partea Asociației Academia Mămicilor din Timișoara – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială: lect. dr. Carmen Stanciu (președinte AMT), tel mobil: 0744299885, e-mail: carmen.stanciu@e-uvt.ro.