Multă agitație pentru nimic! Nici urmă de gloanțe în trenul Timișoara-Reșița, „împușcat” în luna august!

Alarmă falsă! Asta s-a dovedit a fi un incident care a inflamat spiritele în luna august, în zona haltei de la Colțan. Cineva a sunat la 112, după ce un geam al trenului a fost spart, anunțând că s-au tras focuri de armă asupra vagonului de călători. Deși încă de atunci autoritățile făceau apel la calm, dovezile în acest sens fiind infime, adrenalina a luat locul rațiunii.

Mare haos într-o seară de august într-un tren personal care mai avea doar câteva zeci de metri până la destinația finală, Gara Reșița Nord. Un apel la 112 a pus în alertă autoritățile, anunțând că s-au tras focuri de armă, aparenta dovadă fiind un geam spart. Deși subiectul a fost tratat intens chiar și la nivel național, polițiștii făceau apel la calm, în lipsa unei minime dovezi care să susțină ideea că asupra trenului s-a tras cu o armă. Dar, în goana după senzațional, cine să se calmeze…?

CITEȘTE ȘI: MISTER. S-au tras focuri de armă asupra unui tren personal?! Poliția, în alertă! [UPDATE]

Cu toate acestea, autoritățile și-au făcut treaba și au analizat tot ce se putea pentru a găsi glonțul misterios. După o lună și jumătate de căutări, criminaliștii au decis că nu poate fi vorba despre focuri de armă în cazul incidentului de la Colțan.

„Din raportul de constatare întocmit de către experții criminaliști din cadrul Institutului de Criminalistică al Inspectoratului General al Poliției Române rezultă faptul că, în urma efectuării constatării criminalistice asupra celor două probe ridicate de la fața locului, nu s-au pus în evidență reziduuri de tragere – urme secundare ale împușcăturii”, informează polițiștii cărășeni.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, vinovat fiind, cel mai probabil, la fel ca în cazul autobuzelor reșițene care au deja experiență la capitolul „geamuri sparte”, o banală piatră aruncată de un teribilist…