MISTER. S-au tras focuri de armă asupra unui tren personal?! Poliția, în alertă! [UPDATE]

Seara trecută s-a dat alarma în gara de la Colțan. Printr-un apel la 112 s-a anunțat că asupra trenului s-au tras focuri de armă, iar o alică ar fi pătruns prin geamul compartimentului. Deocamdată, nici urmă de vreun glonț!

La scurt timp după ce trenul personal Timișoara-Reșița a plecat din Gara Colțan, în jurul orei 22.17, un geam s-a făcut țăndări. Călătorii au tras o sperietură pe cinste, iar apelul la 112 a pus autoritățile în alertă. Cineva anunța că s-au tras focuri de armă asupra trenului, iar o alică ar fi ajuns în compartiment.

„Echipa operativă deplasată la fața locului, din care a făcut parte și un polițist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe, urmând a se efectua o expertiză criminalistică”, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Așadar, deocamdată informația cu privire la utilizarea unei arme nu se confirmă. Nu este exclus ca cineva să fi aruncat cu o piatră în geamul trenului, iar călătorii să îi fi dat o altă interpretare. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului.

UPDATE  – ora 10.45

Nu au existat elemente care să ateste faptul că asupra trenului s-au tras focuri de armă, așa că procurorul de caz a decis ca în cauză să se continue cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, nu pentru uz de armă fără drept.

„În urma incidentului sesizat prin intermediul unui apel de urgență 112 în data de 29.08.2018, ora 22.17, polițiștii au prezentat dosarul procurorului de caz, care a încadrat fapta ca fiind infracțiune de distrugere. Din cercetările efectuate nu se poate concluziona că a fost folosită o armă de foc, specialiștii criminaliști urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord, printr-o expertiză fizico-chimică”, anunță polițiștii cărășeni printr-o completare a comunicatului de presă emis în această dimineață.

Sursă foto: Arhivă