Afinele din Munții Țarcu dau de lucru salvamontiştilor

Salvamontiştii au intervenit din nou pentru salvarea unei vieți omenești în Munții Țarcu. Este al doilea caz în 10 zile în care o persoană aflată la cules de afine are nevoie de intervenția Salvamont Muntele Mic.

După bărbatul fulgerat care a murit pe munte, soția fiind și ea rănită, acum s-a primit apelul pentru un bărbat despre care, inițial, s-a crezut că a făcut infarct. Fiica acestuia a fost cea care a sunat la 112.

Potrivit șefului formațiunii Salvamont Muntele Mic, Alin Albu, bărbatul era în stare gravă, astfel că a fost nevoie de intervenția salvatorilor montani, care l-au transportat cu targa până la ambulanță.

„Transportarea a fost dificilă pentru că se afla într-o zonă greu accesibilă. Evacuarea din zona Groapa Hobanului a fost de 15 km doar în coardă, după care alți câțiva km până la ambulanță cu targa. Inițial s-a anunțat pe apelul 112 că bărbatul de 53 de ani, din Valea Mare, Oțelu Roșu, ar fi suferit un infarct, însă după prima monitorizare a suferit un HTA (hipertensiune arterială), victima fiind predată cadrelor medicale de pe ambulanță”, ne-a declarat Alin Albu, șeful formațiunii Salvamont Caransebeș, zona Țarcu – Muntele Mic.

Acesta a ținut legătura cu fiica victimei, care a menționat că tatăl a fost internat pentru supraveghere medicală la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.