Primarul Felix Borcean a descălecat în Valea Cenchii. „Sper ca anul viitor oamenii să se poată racorda la rețeaua de gaz”

Ceea ce ar fi vrut primarul Felix Borcean, să vadă începute investiții de mare anvergură în municipiul Caransebeș, la ora actuală se poate vorbi doar de proiecte pe hârtie. Și asta pentru că inițiativa primarului de a accesa un credit bancar pentru realizarea de lucrări de asfaltare a fost blocată, după cum se ştie, chiar și de o parte din consilierii locali colegi de partid.

Şi cea de-a doua inițiativă, aceea privind introducerea rețelei de gaz în cartierele Valea Cenchii, Jupa și Gară, se pare că mai trebuie să aștepte. „Ceea ce știu sigur la această oră este că în acest an nu putem introduce gazul în acest cartier”, le-a spus primarul Borcean locuitorilor din zona Valea Cenchii.

Edilul s-a deplasat cu o întreagă echipă de funcționari ai primăriei pentru a lua la cunoștință și despre alte probleme semnalate în cartier, pe lângă cea a gazului. Borcean le-a dat asigurări că proiectul gazului doar întârzie și datorită faptului că a apărut o lege nouă, care ar obliga firma de gaz să suporte mare parte din investiția în noua rețea de gaz.

„Pot să spun că în anul 2019, fie cu fonduri de la primărie, fie în cealaltă situație, cu bani de la firma de gaz, vor demara lucrările de introducere a rețelei de gaz din Valea Cenchii. Le-am spus oamenilor ca anul acesta să-și facă provizii de lemne, Primăria pune la dispoziție, în baza unei cereri, lemn de foc la un preț acceptabil și eu sper ca anul viitor oamenii să se poată racorda la rețeaua de gaz”, a menționat primarul Felix Borcean.

Despre noua lege amintită de primarul Borcean, dă lămuriri directorul economic Horia Irimia. „Recent s-a aprobat și publicat Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012. Trebuie studiate noile prevederi, dar se pare că sunt în favoarea autorităților locale”, spune Horia Irimia.

Locatarii din cartierul Valea Cenchii au expus și alte probleme, cum ar fi curățarea rigolelor pe strada principală, limitarea vitezei la 30 de km/oră pentru că vitezomanii sunt văzuți mai tot timpul pe străzile asfaltate în urmă cu 2-3 ani. De asemenea, Felix Borcean a luat în calcul amenajarea unui loc de joacă în Valea Cenchii anul viitor.

Oamenii i-au și mulțumit primarului pentru calitatea apei din cartier, în urma lucrării efectuate anul trecut. Directorul Serviciului Public de Reabilitare și Întreținere, Ion Gheorghe Ștefan, a și confirmat de altfel că, potrivit analizelor efectuate din trei în trei luni, apa de la robinetele oamenilor din Valea Cenchii este cea mai bună din oraș.