Motocicliștii, centrul atenției în cadrul unui eveniment-atelier organizat la Timișoara

r&r7

În orașul de pe Bega, va avea loc duminică un eveniment-atelier educativ în cadrul căruia timișorenii vor putea afla ce trebuie și ce nu trebuie să facă în cazul unui accident în care este implicat un motociclist. 

Cât de în siguranță te simți în trafic dacă ești pe motocicletă? Ce faci dacă ești martor sau implicat într-un accident în care un motociclist este rănit? De ce mersul pe motocicletă trebuie să fie în primul rând o acțiune inteligentă și abia apoi o sursă de adrenalină? Sunt câteva întrebări ale căror răspunsuri vor putea fi aflate în cadrul evenimentului „Ride Safe, Ride Smart”, care va avea loc duminică, 25 iulie, de la ora 17.00, în parcarea VIP Iulius Mall din Timișoara.

Cei care vor participa vor fi instruiți, dacă doresc, de medici din cadrul SMURD, ATI și UMF, prezenți la fața locului. De asemenea, timișorenii vor avea ocazia să se întâlnească cu o personalitate în domeniul curselor cu motociclete din România, Vlad Neaga, multiplu campion național la supermoto și viteză pe circuit, campion balcanic la viteză pe circuit. Pilotul va relata cum a gestionat, de-a lungul carierei sale, căzăturile de pe motocicletă, inevitabile într-un parcurs marcat de performanțe. Vizitatorii vor afla câteva tehnici esențiale în astfel de cazuri.

La eveniment vor participa și cei de la Pascotă Racing Team.

„Ideea organizării acestui eveniment, deschis tuturor, ne-a venit după ce am observat cât de expuși sunt motocicliștii în trafic, în oraș și în afara lui. În plus, există și printre pasionații de motoare persoane care pun adrenalina mai presus de propria siguranță, uitând că acasă îi așteaptă familia. Dorim astfel să arătăm ce înseamnă o mentalitate sănătoasă în această comunitate, de la pregătirea pentru situații de urgență până la a avea un vehicul întreținut, deci, sigur. Vrem să ne facem cunoscuți și ca parteneri de trafic pentru șoferi și în calitate de grup implicat în societate.”, spun organizatorii evenimentului.

„Ride Safe, Ride Smart” este susținut de SMURD, ATI, UMF, Iulius Mall, Primăria Timișoara și Timiș Events. În parcare vor fi expuse motociclete din partea Automobile Bavaria BMW Motorrad. De asemenea, Trust Moto Shop, Moto Garage TM, Bike ME și Rocket Spin le vor oferi participanților ateliere aplicate interactive pe teme moto precum suspensiile unei motociclete sau mentenanța elementară necesară pentru a te bucura de o plimbare în siguranță, precum și o zonă de divertisment.

Asociația Ride and Ride Timișoara MF are 600 de membri, motocicliști pasionați, și promovează conducerea preventivă și o conduită corectă în trafic. Intrarea este liberă.

banner 1000 x 100 hd