Ochelarii de realitate virtuală, folosiți în liniile de asamblare la o fabrică de componente electronice din Timișoara

explo 1000x200

Fabrica de componente electronice Continental va folosi ochelarii de realitate virtuală pentru cea mai bună amplasare a locului unde sunt fabricate produse pentru cele mai noi modele de mașini. Noile linii de asamblare pot fi vizitate într-un mediu virtual, cu mult timp înainte de implementarea lor fizică.

Soluția tehnologică e parte integrantă din strategia companiei cu privire la implementarea industriei 4.0 în locațiile sale. Scopul este de a optimiza întregul lanț valoric folosind procese digitalizate și fluxuri de date cu transparență și predictibilitate ridicate, timpi scurți de producție, stocuri reduse și flexibilitate ridicată.

Prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală, transmit reprezentanții companiei, se poate obține o senzație mult mai apropiată de linia de asamblare care urmează să fie integrată în producție. Contribuția acestei tehnologii are un impact major asupra digitalizării locației. Nu doar că se pot folosi din orice colț al lumii, ci se pot conecta și mai multe persoane la aceeași cameră virtuală unde se pot desfășura tururi virtuale ale fabricii.

În plus, proiectele care se doresc a fi introduse în producție sunt mult mai ușor de revizuit vizual, nu doar imaginate. Pe viitor, instructajul noilor operatori va fi realizat prin intermediul acestei tehnologii.

„Realitatea virtuală reprezintă un avantaj substanțial în ceea ce privește producția noastră. Acesta este doar primul pas care ne îndrumă către îndeplinirea viziunii fabricii digitale, o fabrică în care planificarea și organizarea sunt efectuate cu ușurință și rapiditate, iar crearea și proiectarea unor posibile scenarii este un punct forte pentru îmbunătățirea fiecărui proces. Intenționăm să ducem acest proiect la următorul nivel, iar acesta este doar începutul.”, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice din Timișoara.

Ochelarii de realitate virtuală sunt folosiți și în celelalte fabrici Continental din țară: la Sibiu, în unitatea de producție ContiTech și în fabrica de anvelope din Timișoara, compania oferă un serviciu – Smart glasses for remote expert – folosit pentru diverse audituri remote și pentru orice tip de intervenție ce necesita un expert la distanță secondat de un tehnician la fața locului. Același serviciu este oferit și în fabrica de componente electronice din Timișoara. Printre beneficii se numără și o organizare mai eficientă a costurilor, dar și  prevenirea răspândirii coronavirusului.

Foto: zf.ro