Motociclişti polonezi, salvaţi de 112

Salvatorii montani iarăşi au avut activitate în Munții Țarcu, de această dată pe timp de noapte, în zona barajului Poiana Rusca. Cei care au sunat la 112 au fost trei motocicliști polonezi, care s-au rătăcit chiar în prima lor zi pe munte.

Potrivit șefului Formației Salvamont Muntele Mic, Alin Albu, intervenția a fost dificilă, fiind nevoie de recuperarea a doi dintre motocicliști, agățați pe peretele unei prăpăstii, care stăteau ca puii într-un cuib de pasăre.

„Apelul a venit de la 112 ca și cum ar fi fost un accident pe munte, însă când am ajuns la fața locului am constatat că accidentul ar fi putut să se producă dacă noi nu interveneam. Unul dintre ei a reușit să coboare și să sune la apelul unic, însă ceilalți doi au rămas blocați pe o porțiune îngustă, după ce au sărit cam 20 de metri în gol. Motocicletele erau aruncate și una a rămas agățată la câțiva metri de turiștii polonezi. Noi i-am scos din acea prăpastie aflată în zona Baranelul – Barajul Poiana Rusca și i-am condus la un drum accesibil. Nu au necesitat îngrijiri medicale, deși erau zgâriați și poate unul dintre ei rănit ușor la genunchi”, ne-a precizat salvamontistul Alin Albu.

Apelul de urgență s-a primit ieri seară, în jurul orelor 23.00, în jurul orei 3.00 au fost găsiți turiștii polonezi, iar operațiunea de salvare a durat 4 ore, până când salvatorii montani i-au scos la un drum circulabil.