Moţiune liberală împotriva „Ministrului Minciunii și al Injustiției Sociale”

PNL a depus săptămâna aceasta, în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă „Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale”, în care liberalii susţin că se impune demiterea ministrului Muncii ca urmare a „incompetenţei de care a dat dovadă”.

Moțiunea simplă iniţiată de Grupul Parlamentar al PNL ar reprezenta, de fapt, „voința celor peste 2 milioane de români care au salarii mai mici sau chiar cu minus și cărora li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla. Nu mai încercați să scăpați, doamnă ministru, pentru că este imposibil. Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturașul de salariu este dovada!“, se spune în preambulul documentului depus de parlamentarii PNL în plenul Camerei Deputaţilor.

„Ați anunțat creșteri, însă nu ați spus că va crește numărul românilor cu salarii mai mici! Sunt și salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor și ale miniștrilor! Explicați, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că așa ați afirmat, în condițiile în care luați cu 1.000 de lei mai mult?“, o întreabă retoric liberalii pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul căruia i se cere demisia.

Peneliştii recunosc, în textul moţiunii, că era şi este necesară o lege a salarizării unitare, „dar una care să repare dezechilibrele“ și să fie cadrul prin care un salariat din sistemul public avansează pe baza competenței și a meritelor profesionale.

„Ce am primit? O lege care bulversează sistemul public și care adâncește dezechilibrele, pe care ați încercat să o cârpiți cu diverse ordonanțe de urgență, la fel de neclare! Toate împotriva românilor! Din păcate, constatăm, doamnă ministru al muncii, că «justiția socială» se regăsește doar în titlul ministerului, nu și în acțiunile pe care le-ați întreprins în Guvernele PSD-ALDE. Sunteți ministru la al treilea Guvern deja, în numai un an de zile. Și sunteți la al treilea program de guvernare! Nu ați respectat niciunul!“, se mai punctează în textul moţiunii simple.

Partidul Național Liberal consideră că este necesară modificarea legislației, începând cu abrogarea Ordonanței de Guvern nr. 4/2017 și a grilelor din Legea nr. 153/2017, în detrimentul dorințelor de partid și în favoarea românilor.