Luminița Jivan a spus STOP violenței, de Ziua Iubirii

Deputatul cărășean s-a alăturat campaniei organizate de Fundația Mereu Aproape. Acțiunea s-a dorit a fi o formă de protest împotriva violenței, având în vedere că, la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută în România.

Luminița Jivan a participat în calitate de reprezentant al femeilor social-democrate din Caraș-Severin la protestul organizat miercuri, 14 februarie, de Fundația Mereu Aproape. Cei care au dorit să participe, au depus o pereche de pantofi roșii pe treptele Muzeului Național de Istorie a României, având în vedere că evenimentul s-a intitulat „Dragostea poartă pantofii roșii”.

„Violența nu este niciodată o soluție! Ca femeie, ca mamă și ca deputat în Parlamentul României voi lupta mereu împotriva oricărui tip de agresiune. Am fost onorată să reprezint miercuri, de Ziua Iubirii, femeile social-democrate din Caraș-Severin la protestul inedit organizat de Fundația Mereu Aproape: «Dragostea poartă pantofii roșii». Acțiunea a fost una emoționantă, menită să sublinieze ideea de eleganță feminină, de sensibilitate, o sensibilitate pe care nimeni nu are voie să o știrbească, să o calce în picioare”, transmite parlamentarul cărășean prin intermediul paginii sale de Facebook.

Un studiu realizat de INSCOP Research arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, ceea ce înseamnă că zilnic aproape 3.000 de femei sunt agresate. Același studiu arată că, în perioada 2010- 2012, s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală, iar aproape 800 de femei au murit din cauza violenţei domestice. Mai mult, unul din trei români consideră că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor”, în timp ce 8% cred că „bătaia este ruptă din rai”, 6,4% consideră că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevărat”, iar 7,3% susţin că „femeia este proprietatea bărbatului”. Conform sondajului, aproape 66% dintre femeile agresate au fost bătute de propriul soţ.

„Să spunem cu toții STOP violenței! Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu lovite!”, a concluzionat deputatul Luminița Jivan.