Lia Olguța Vasilescu minte pe toată lumea! Să dea socoteală!

Valeria Schelean-Șomfelean, deputat PNL de Caraș-Severin, o acuză de minciună și înșelătorie pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii!

În ziua în care se  dezbate moţiunea simplă inițiată de Partidul Naţional Liberal „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”, Valeria Schelean-Șomfelean îi cere socoteală ministrului Muncii pentru minciunile repetate pe care le-ar fi spus în privința salarizării și ajustării pensiilor.

„A mințit când susținea că salariile nete (bani în mână) vor crește cu 17% în urma transferului contribuțiilor social integral către angajat. Din contră, multe salarii au scăzut! A mințit când a spus că niciun salariu din România nu va scădea. Zilnic apar noi și noi exemple de salarii reduse urmare a măsurilor PSD-ALDE. A mințit când a promis majorarea salariilor în domeniul public cu 25%. În realitate, majorările sunt de 2-3%, adică sub rata inflației, dar pentru multe categorii de bugetari scad fără să fie vorba de „salariați de lux” cum este cazul ministrului Muncii. A mințit când a anunțat creșterea pensiilor cu 20% în 2017. Chiar cifrele oficiale o contrazic: pensia medie a crescut cu doar 10%. Scăzând inflația de 3,3%, creșterea reală ajunge la doar 6,7%”, acuză parlamentarul liberal.

Valeria Schelean-Șomfelean mai spune că Lia Olguța Vasilescu i-a mințit și pe pensionari. Ministrul ar fi omis în mod intenționat să le spună că nu va mai actualiza punctul de pensie de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, cu 8%. „Majorarea de la 1 iulie cu 10% este praf în ochi, pentru că înseamnă de fapt 5% pe 12 luni de zile, adică la nivelul estimat al inflației și sub nivelul la care erau îndreptățiți de lege pensionarii. În urma dezbaterii, deputații majorității vor putea decide prin vot retragerea sprijinului politic pentru Olguța Vasilescu. Altfel, vor fi părtași la minciuna și la înșelătoria actualului ministrul al Muncii”, a mai spus deputatul de Caraș-Severin.