Asociația Nevo Parudimos pregătește profesioniști pentru viitor

Asociația Nevo Parudimos, împreună cu un grup de organizații nonguvernamentale din vestul României, a inițiat un program de internship intitulat „Profesioniști pentru viitor”. Prin intermediul acestuia, 6 tineri studenți, masteranzi și absolvenți din Caraș-Severin vor avea posibilitatea de a învăța teoretic și practic activitatea de coordonare a proiectelor în domeniul ONG. Nevoile societății civile din Caraș-Severin vor fi astfel împlinite prin asigurarea unui număr confortabil de specialiști în domeniu.

Ideea s-a născut după ce, de-a lungul timpului, Asociația Nevo Parudimos s-a confruntat cu lipsa de persoane pregătite în domeniul scrierii și implementării de proiecte, dar și după ce numeroase ONG-uri și instituții din Caraș-Severin au solicitat formare în acest domeniu. Cei care vor fi selectați, vor participa la un internship în cadrul unei organizații nonguvernamentale. Este vorba despre 6 persoane, care vor participa la un stagiu cu o durată de 9 luni. Perspectiva este angajarea în cadrul uneia dintre aceste organizații după terminarea programului de internship.

Programul „Profesioniști pentru viitor” îi învață pe tineri ce înseamnă societatea civilă, ce înseamnă activitatea în cadrul unui ONG, cum se manageriază o astfel de organizație. Totodată, cei 6 participanți selectați vor învăța cum se realizează un proiect, de la faza de planificare și scriere, până la cea de implementare.

Organizațiile non-guvernamentale derulează proiecte și activități în domenii cum ar fi: social, educație, voluntariat, tineret și sport.

Persoanele interesate trebuie să fie dispuse să călătorească, toate cheltuielile fiind asigurate (transport, masă și cazare), cu bune cunoștințe de utilizare PC și cu un nivel de cunoaștere a limbii engleze cel puțin B2.

Doritorii sunt așteptați să se înscrie în perioada 20 februarie – 5 martie, urmând ca în 7 martie să fie selectați participanții. Interviurile vor fi organizate în perioada 8 – 10 martie, iar decizia comitetului de selecție va fi anunțată în 12 martie. Internshipul se va desfășura între 15 martie și 15 noiembrie.

Persoanele interesate trebuie să trimită un CV, neapărat în format Europass, însoţit de o scrisoare de intenție până la data de 5 martie 2018, la adresa de e-mail: nevoparudimos@yahoo.com. În subiectul mesajului se va trece „Internship PROFESIONISTI PENTRU VIITOR”.

Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0746 450 594 – persoana de contact Laura Turcu.

Inițiatorii Programului „Profesioniști pentru viitor” sunt: Asociația Nevo Parudimos (www.nevoparudimos.ro), Asociația Evolution (www.evolutionresita.info), Asociația Voluntariatul pentru toți (www.voluntarii.ro), Asociația de Binefacere Pro Vitam (www.provitam.info), Asociația Educație pentru comunitate Teregova (www.educom.ro), Asociația Kreativ Research (www.mediapedagogy.eu), Asociația Impact Vox, Asociația Sim.Tim la fel, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal Bârzava, Asociația PAO Atelier Experimental Potoc.