Moştenire din regimul Gheorghe Gheorghiu-Dej, disputată de administraţia Nelu Popa şi foştii primari Liviu Spătaru şi Mircea Popa!

Cei din echipa actualului primar Nelu Popa nu ratează mediatizarea momentelor care ar putea însemna premiere administrative pentru istoria recentă a Reşiţei. De regulă, însă, apar şi reacţii imediate.

Administratorul recent înfiinţatei Societăţi Transport Urban Reşiţa SA, Gelu Ardeleanu, a postat ieri public pe pagina personală de facebook o fotografie cu un scurt anunţ aparent inofensiv.

„Am o veste oficială de la vecinii mei din Moroasa I. Astăzi după peste 50 de ani de când e construit și 27 de ani de administrații democratice, cartierul a fost vizitat de oficiali ai Primăriei în altceva decât scop electoral. Asta înseamnă că Popa sfințește locul , a scris Ardeleanu, cu trimitere finală, evident, la primarul în funcţie Nelu Popa.

A reacţionat la scurt timp Liviu Spătaru, primar al Reşiţei în perioada 2004-2008. „Iar exageraţi! Am fost în Moroasa de zeci de ori pentru problemele cetăţenilor, iar Popa Mircea a fost şi el… numai că pe atunci nu era şi Facebook!“, a replicat Spătaru, amintindu-l şi pe un alt fost edil-şef al Reşiţei, Mircea Popa, primar vreme de trei mandate chiar înaintea lui Liviu Spătaru.

Gelu Ardeleanu nu s-a lăsat, răspunzându-i lui Liviu Spătaru: „Domn profesor, nu contest, dar cu tot respectul, n-aţi pus o piatră cubică. Locuiesc în cartier din 1960, am crescut cu el. Noroc că a construit GGD (Gheorghe Gheorghiu-Dej, n.r.) trainic. Până şi ultima borduriadă ne-a ocolit. Nu s-a făcut nimic. Nu punem trei băncuţe, o parcare şi şandramaua lui Stepanescu. Vorbim de reparaţii de trotuare şi scări, spaţii verzi unde locatarii nu pot interveni. Blocurile reabilitate termic s-au făcut pe banii noştri, acoperişurile şi faţadele au fost refăcute pe banii proprietarilor. Despre vizite fără finalităţi? Mulţam frumos :)“.

„Nu am prea avut timp de borduri…a trebuit să înfigem zeci de stâlpi, până la 80 de metri adâncime, ca să nu dispară Moroasa…atât de trainic construită de GGD!“, a venit contrareplica lui Liviu Spătaru. Acesta s-a referit, cu siguranţă, la lucrările de reabilitare rutieră şi de consolidare a Dealului Lupacului. Alunecările de teren de la începutul anilor 2000 au pus în pericol nu doar drumul de la ieşirea din Reşiţa către Oraviţa, ci şi cartierul Moroasa, aflat în apropiere.

Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost preşedintele Consiliului de Stat al Republicii Populare Române în perioada 1961-1965 şi liderul Partidului Comunist din 1948 până la moartea sa, în 1965.