Moș Nicolae, darnic cu nevoiașii din Moldova Nouă. Copiii au primit ghetuțe la propriu și alte câteva tablete necesare cursurilor online

Oamenii cu suflet mare, în calitate de ajutoare ale lui Moș Nicolae, au avut grijă să mențină zâmbetul pe chipul câtorva zeci de copii din orașul de la malul Dunării. Se pare că bătrânul cu daruri le-a lăsat mesagerilor instrucțiuni clare, aceștia împărățind tinerilor nevoiași accesoriile necesare atât pentru a face față gradelor cu minus din termometre, cât și cele care să le permită accesul la educație în contextul epidemiologic.

Organizată de către parohiile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, în parteneriat cu ATOR Banatul de Munte și Episcopia Caransebeșului, campania „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a fost și în acest an un real succes. Prin intermediul demersului umanitar, 30 de micuți din oraș, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au beneficiat de încălțăminte noi-nouțe, astfel încât aceștia să nu-și mai facă griji atunci când gradele cu minus de afară își manifestă supremația. În același timp, în tolba lui Moș Nicolae s-au regăsit și unsprezece tablete, gata să sprijine educația de acasă pentru cei care speră la un viitor mai bun, pentru cei care, în ciuda greutăților, mai au curajul să creadă că, prin muncă și perseverență, vor reuși să cunoască ce înseamnă reușita în viață.

„Chiar dacă e pandemie, biserica nu uită de fiii ei! Noi, ca părinți spirituali, căutăm să ne îngrijim de credincioșii noștri, dar mai ales de copii. Situația de față ne-a determinat să le venim în ajutor tinerilor oferindu-le atât ghetuțe la propriu, cât și dispozitivele necesare accesului la educație. Știm că e destul de complicat cu aceste dispozitive și asta pentru că nu toată lumea și le poate permite. Cunoscând faptul că reprezentanții primăriei au achiziționat câteva tablete pentru elevi, împreună cu managerul Liceului Tehnologic «Clisura Dunării», am identificat și alți școlari pentru care aceste dispozitive IT sunt indispensabile. Am căutat să le asigurăm copiilor cele realmente necesare, căci dulciuri, cu siguranță, au primit în ghetuțele de acasă. Biserica și noi, preoții, indiferent de context, am căutat să intervenim atât social, cât și filantropic în momentul în care a fost nevoie de ajutorul nostru. Anul acesta a fost nevoie de tablete. Poate că anul viitor va fi nevoie de aparate medicale sau de orice altceva. Biserica încearcă să fie prezentă și să ajute cu tot ceea ce poate, în funcție de nevoi.”, a precizat părintele Ion Nedelcu, preot în cadrul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă.