„Acest vot a demonstrat că, acolo unde vii cu presiune, lucrurile nu se pot menține decât pe un termen relativ scurt”

Rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare plasează și orașul Moldova Nouă în rândul UAT-urilor din mediul urban cărășan unde candidații social-democrați au reușit să-i convingă pe cetățeni că sunt cei mai în măsură să le reprezinte interesele în capitala țării.

Potrivit primei centralizări a votului, cu o prezență la urne de doar 23%, clasamentul partidelor politice înscrise în lupta electorală arată după cum urmează:

– Senat: PSD (44,81%), PNL (21,80%), PER (11,56%), AUR (6,48%), USR-PLUS (4,60%), Pro România (4,24%), PMP (2,48%), ARN (1,0%), Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal): 0,76%, UDMR (0,28%);

– Camera Deputaților: PSD (42,0%), PNL (23,34%), AUR (6,0%), PER (4,92%), USR-PLUS (4,20%), Pro România (3,75%), PMP (3,02%), ARN (1,25%), Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal): 0,64%, UDMR (0,32%).

Despre ce înseamnă victoria obținută de PSD în orașul de la malul Dunării, președintele interimar al filialei locale, Adrian Torma, a comentat:

„În primul rând, trebuie să mulțumesc atât colegilor de partid, care s-au implicat atât cât a permis situația actuală, cât mai ales electoratului stabil social-democrat din Moldova Nouă, precum și celor care au ales să voteze candidații partidului și datorită oamenilor care s-au implicat în PSD la nivel local. Cred că acest vot a risipit un pic din ceața pusă de trecut, ceață legată de orientările politice și de valoarea unor oameni politici la nivel de comunitate și s-a arătat că, acolo unde vii cu presiune în față, lucrurile nu se pot menține decât pe un termen relativ scurt. Votul de duminică arată și nemulțumirea cetățenilor, o nemulțumire pe care eu de mult timp am prezentat-o la adresa deciziilor guvernamentale. Vorbim aici despre modul în care au fost tratați tinerii, vârstnicii, la început de pandemie, oamenii de afaceri, producătorii locali. Absolut toate categoriile sociale au fost afectate de acele decizii care, parcă ar fi fost luate de pe altă planetă, nu de către oameni care locuiesc în Caraș-Severin sau în România”.

Totodată, Adrian Torma a mai dat de înțeles că, inclusiv agresivitatea de care au dat dovadă candidații înscriși în cursa pentru șefia Primăriei Moldova Nouă, nu a putut fi trecută cu vederea în cadrul acestui set de alegeri, rezultate fiind elocvente în acest sens:

„Modul agresiv în care s-au desfășurat alegerile locale a lăsat un gust amar, mai ales din partea celor care au intervenit, fie că au fost prieteni de-ai lor de la București, fie cei care au apărut sporadic în Moldova Nouă doar cu gândul să pună mâna pe ciolan și atât. De aceea putem spune că, duminică, votul electoratului a însemnat atât o șansă dată nouă, dar a fost și un vot împotriva acelor indivizi care au încercat să se folosească de spectrul politic urmărind doar interesele personale și de grup. E un vot care ne dă încredere. Pe noi ne motivează acest vot, dar încercăm să rămânem smeriți și să acceptăm că el trebuie răsplătit cu acțiuni care să aducă beneficii la nivel local, și, dacă vom reuși să avem un guvern de Stânga, să putem aduce inclusiv proiecte importante pentru Clisura Dunării, pentru Caraș-Severin, pentru Moldova Nouă”.