Cursurile rămân online cel puțin până la vacanța de iarnă

Cursurile școlare se vor desfășura în continuare online, cel puțin până la vacanța de iarnă. Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost anunțată în această dimineață.

Numărul ridicat de infectări cu coronavirus nu permite revenirea în clase, spun reprezentanții CNSU. Decizia, semnată de Ludovic Orban, fiind datată cu 7 decembrie, înainte de demisia din funcția de premier, arată că măsura este necesară „luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar”.

Prin hotărârea emisă, cursurile „față în față” rămân suspendate în perioada 9 – 23 decembrie.

leader board 728 x 90 px

UPDATE, ora 11.45

La nivelul județului Caraș-Severin funcționează 405 unități de învăţământ, două cluburi sportive, un palat al copiilor și un club al elevilor, în total 409 unități. Vor continua să învețe de acasă 36.074 de copii.