Moş Crăciun – pregătit să ajungă şi în acest an la copiii din Berlişte

Demarată încă din anul 2014 de către agenția de publicitate Atu Advertising și Asociația Bardeau, campania „Dăruiește Bucuria Crăciunului” continuă să lumineze sărbătorile de iarnă copiilor care provin din familii defavorizate.

Ca în fiecare an, publicul-țintă al campaniei este reprezentat de copiii din comuna (din județul Caraș-Severin) condusă de Nicolae Orăvicean, pentru cei 32 de pitici, isteți foc și cuminți urmărindu-se strângerea de cadouri, personalizate în funcție de vârstă, surprize pe care aceștia să le regăsească într-o cutie de pantofi: ceva călduros pentru iarnă, gustul dulce al unui baton de ciocolată cu lapte, o jucărie, lucruri care să îi ajute să își exprime creativitatea.

Sârguincioși, elevii din Berliște, mai puțin răsfățați de soartă, nu se dau în lături de la învățătură, aceștia continuând să studieze, după activitățile de la grădiniță sau de la școală, în cadrul Centrului de Educație din comună – Centru sprijinit de Asociația Bardeau și administrația publică locală.

„Apărăm drepturile copilului. Ne-am propus și vom reuși să le oferim acces la educație, protecție, informație, nutriție, asistență medicală, indiferent de situația socială. În Centrul de Educație Berliște, toți copiii au aceleași drepturi, sunt tratați cu dragoste, respect și compasiune.”, afirmă Claudia Bardeau, membru fondator al Asociației Bardeau.

„Micuții sunt sprijiniți în călătoria lor spre cunoaștere de Asociația Bardeau. «Educația este cea mai puternică armă pe care copiii o pot folosi pentru a schimba lumea».”, spune Andreea Nicolescu, președintele Asociației Bardeau, citându-l pe Nelson Mandela.

Totodată, în cadrul aceleiași campanii, pentru micuți mai este pregătită o surpriză. În luna decembrie, ei vor face o excursie în Timișoara, unde vor descoperi emoția sărbătorilor printr-o vizită la Târgul de Crăciun și prin vizionarea unui film la cinematograf.

Toți cei interesați să le aducă un zâmbet pe buze acestor copii sunt rugați să acceseze: bucuriacraciunului.ro și pagina de Facebook – Bucuria Crăciunului: http://bit.ly/BucuriaCrăciunului pentru a afla toate detaliile cu privire la modul în care se pot alătura campaniei, conținutul cutiei de pantofi și vârstele copiilor care îl așteaptă pe Moș Crăciun.

„Fiecare copil contează! Fii mai bun de Crăciun, dăruiește din suflet ca să bucurăm copiii din regatul nostru, Centrul de Educație Berliște.”, este îndemnul Ancuței Bognar, profesor la Școala Gimnazială Berliște.

„Dăruiește Bucuria Crăciunului” se va încheia în 15 decembrie, atunci când toate cadourile vor fi ajuns la copii.