“Monstrul pedofil” va fi expertizat psihiatric

Daniel Ungur, cunoscut în Reşiţa drept “Dan Grasu” datorită celor peste 150 de kilograme ale sale, pretinde că are grave probleme de sănătate. Bărbatul de 41 de ani, judecat pentru pornografie infantilă, încearcă să obţină astfel internarea lui într-un spital-penitenciar.

“Monstrul pedofil” nu duce deloc o viaţă bună în spatele gratiilor de la Penitenciarul Timişoara, unde riscă să petreacă mai bine de 15 ani, şi ar prefera să fie internat într-un spital cu regim special. Tocmai de asta a solicitat magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin să dispună efectuarea unei expertize. “Am cerut efectuarea unei expertize psihiatrice care să ne spună dacă, în momentul săvârşirii aşa-ziselor infracţiuni din acest dosar, ar fi avut sau nu discernământ, sau dacă acesta a fost diminuat. Cererea ne-a fost admisă, dosarul va lua acum drumul Institutului Mina Minovici Timişoara”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul bărbatului care a mai făcut închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi act sexual cu minori.

“Monstrul”, apărat de mamă

Victimele lui Daniel Ungur, eleve cu vârste între 14 şi 16 ani, au depus mărturii şocante împotriva acestuia. “Ieri, au fost audiaţi alţi şapte martori din rechizitoriu. Mai este de audiat un singur martor, care a lăsat o adresă potrivit căreia va fi prezent în luna martie, el fiind plecat din ţară. Am cerut şi noi în probaţiune trei martori, printre care şi mama inculpatului, care ştie cel mai bine cine venea la el în casă şi ce s-a întâmpat acolo. Un alt martor ne va spune modul în care se întâmplau lucrurile, iar altul va spune de câte ori era sunat inculpatul de către aceste minore”, a mai spus Bolosin.