Monitorizare ca în vest! Pacienții Spitalului Municipal din Lugoj vor avea brățări cu cod de bare

Spitalul Municipal din Lugoj a achiziționat un nou program informatic, un soft care include atât contabilitatea, cât și partea de pacienți. Noul sistem va fi implementat complet la mijlocul acestui an.

„Orice spital modern are o bază de date informatizată, pentru analize, contabilitate, achiziții, telefoane, evidența documentelor etc. Baza de date a existat și până acum, dar noi am schimbat firma pe ideea de a fi mai eficienți și mai rapizi, plus că feedback-ul e direct prin modul online”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

În planul de viitor, ca upgrade, în funcție de banii pe care spitalul îi va primi de la Primărie, se dorește introducerea unei brățări cu cod de bare la fiecare pacient.

„Foaia de observație, biletele de trimitere, analizele, toate vor fi pe codul de bare al fiecărui pacient, care va avea indicativul lui”, mai precizează managerul spitalului lugojean.

Metoda este foarte eficientă, din cel puțin trei motive, cred medicii lugojeni. Argumentele acestora sunt că se evită greșelile (de pildă, fiecare injecție e introdusă pe calculator), timpul de lucru se reduce la jumătate (pentru că baza de date se deschide automat) și se evită confuziile (de exemplu, fiecare eprubetă se etichetează cu cod de bare).