Mona Muscă, departe de presă şi de foştii colaboratori din Caraş-Severin

Au trecut opt mari şi lungi ani de când o femeie îi ţinea piept lui Traian Băsescu şi era apreciată nu doar de clasa politică, în care s-a dovedit că a avut duşmani puternici, ci mai ales de populaţie. În 2006, când a explodat scandalul ,,Dana”, Mona Muscă era ,,cocoţată” pe locul doi în toate sondajele de opinie la capitolul încredere în politicieni, după Traian Băsescu, şi era percepută drept o  prezidenţiabilă serioasă în 2009. Pe val în urmă cu 10 ani, apreciată şi criticată în egală măsură, o doamnă a politicii româneşti a ieşit de pe scena încrâncenată pe care a fost şi ministru, şi deputat şi stă departe de opinia publică, de presă, dar şi de colaboratorii din Caraş-Severin.

Mona Muscă a reprezentat Caraş-Severinul în Parlamenul României timp de opt ani, între 1996 şi 2004. Pe atunci, controversatul politician făcea dese vizite în judeţ, având bune relaţii cu o seamă de oameni politici locali, printre care Marcel Vela, Ovidiu Rădoi şi Horia Irimia, dar şi  fostul viceprimar al Reşiţei, Dorinel Hotnogu, şi primarul pentru scurtă vreme al Bocşei, Petru Moldovan. Express de Banat a încercat prin diverse mijloace să ia legătura cu Mona Muscă, însă toate căile se blochează în două feluri: oamenii cu care ea a lucrat în Caraş-Severin fie nu mai au nici un contact cu ea, fie sunt la rândul lor de negăsit. Potrivit unor surse care doresc să rămână anonime, fostul deputat cărăşean este implicat într-o serie de afaceri în mai multe părţi ale ţării, multe pe fonduri europene. De altfel, presa a continuat să îi pomenească numele, e drept cel mai mult legat de excluderea sa din PNL în 2006, după ce s-a devoalat colaborarea cu Securitatea, apoi demersurile legate de contestarea în 2007 a deciziei CNSAS, de intrarea în PDL, iar apoi, în 2008, decizia clară de a renunţa la orice implicare în viaţa politică. Fosta deputată Mona Muscă a anunţat atunci că nu va candida pentru un nou mandat parlamentar, nici din partea PDL, nici din partea altui partid şi nici din postura de independent.

Articole rare asupra apariţiilor publice ale fostului politician mai pot fi consemnate între 2008 şi 2014. Subiectele lor ne-o arată pe Mona Muscă în 2011 – la Focşani, unde s-a prezentat ca fiind specialist în relaţii publice şi consilier profesional în rândul persoanelor care provin din mediul rural;  în 2013 – în capitală, la un eveniment monden din lumea modei; în iulie 2014, o publicaţie online o plasa în cadrul unui curs de drepturi civile pentru persoanele cu o altă orientare sexuală decât cea general acceptată. Acum, pe pagina web a Centrului de Analiză şi Dezvoltare Instituţională ,,Eleutheria”, cadi.ro, Mona Muscă apare în echipa de proiect, membru în Consiliul Consultativ şi specialist în relaţii publice.

Un pas în trecut

Potrivit unui articol publicat de ziarul 24 de ore,  din 14.08.2006, citat de caransebes.net, Mona Muscă ,,a avut mare încredere în tineri, pe care i-a promovat din răsputeri. Un prim exemplu, primarul liberal al Caransebeşului, Marcel Vela. Cu sprijinul deputatei, a ajuns cel mai tânãr prefect din ţarã, la nici 40 de ani. A fost promovat în structurile de conducere ale PNL, atât la nivel local, cât şi naţional. Ovidiu Rãdoi, în prezent senator de Caraş-Severin, şi-a construit o carierã politicã fiind, dacã putem face o asemenea apreciere, copilul politic al Monei Muscă. Şi Rãdoi a ajuns senator la mai puţin de 40 de ani. În fine, Horia Irimia. Ceva mai în vârstã acum, dar la începutul colaborãrii cu Muscă avea puţin peste 30 de ani. Vicepreşedinte al PNL Caraş-Severin, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, membru în structurile naţionale ale partidului. Trei oameni politici, trei destine şi trei cariere sprijinite puternic de Mona Muscă”. Dar prezentul celor trei nu face obiectul campaniei expressdebanat.ro. Cert este că prin niciunul dintre ei nu am putut intra în contact cu fostul deputat de Caraş-Severin.

Comments

  1. ABC says:

    Ce urat!!! Adica Mona Musca i-a promovat pe cei trei ai PNL-ului, apoi ei au uitat de unde li se trage binele si nici nu mai au vreo legatura cu ea! Cat caracter pe capul lor!
    In plus, subtire articolul! Facut din cautari p google! Se cheama jurnalism de amator! Sau poate nici cautarea pe google nu a fost serioasa, altfel fatuca care scrie semiarticolele acestea stia ca Liviu Spataru a fost cel mai tanar prefect din tara, din toate timpurile, la doar 30 de ani.

  2. xxx alegatorul- neinitiatul says:

    cine taie calea basescului e ARS!!!!!dansul nu a cunoscut nici un securist ,numai a ,,informat” structura.-CAND a trebuit, punct.altfel cum a ,,strecurat”blugii in tara – fara sa stie ochiul si timpanul- asta-i INTREBAREA !!!!!!pa!