Momente emoționante pentru mineralogul Constantin Gruescu, cu ocazia împlinirii a 95 de ani

Surprizele cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 95 de ani a mineralogului Constantin Gruescu au început ceva mai devreme decât data stipulată în certificatul său de naștere, 12 aprilie. Astfel, primele urări de „La mulți ani!” au venit la mijlocul acestei săptămâni, în 10 aprilie, mineralogul fiind vizitat atât de cadrele didactice ale Universității „Eftimie Murgu” Reșița, cât și de copiii formației de dansuri populare „Enzian” din Reșița.

„Casa Binelui” din Ocna de Fier, care găzduiește muzeul privat de mineralogie al lui Constantin Gruescu, a fost, pentru câteva momente, gazda unui scurt program artistic, copiii școlii germane de dansuri populare „Enzian” exprimându-și astfel urarea de „La mulți ani cu sănătate” pentru venerabilul mineralog.

La acest moment aniversar i-au fost de asemenea alături și conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel, prorector și conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia, prodecanul Facultății de Științe Sociale, în calitate de reprezentanți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, instituție care găzduiește o parte din colecția nestematelor flori de mină ale Banatului de Munte, donată de sărbătoritul zilei universității reșițene, în sala multimedia care îi poartă numele. În acest context, sărbătoritului i-a fost decernată o diplomă de recunoștință „pentru activitatea de aducere la lumină a florilor pământului și pentru promovarea Banatului Montan (cu toate tainele sale) în lumea întreagă, într-o epocă nouă, a binelui, «scuturați de tot ce ne-a înrăit de-a lungul secolelor și mileniilor trecute»”.