Vrem locuri de muncă, dar nu ne prezentăm! Nici mediul de afaceri nu a rupt gura târgului…

1000x100 resita 02

Doar 43 de agenți economici au fost prezenți la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată astăzi, în județul Caraș-Severin și doar 22 de posturi, din cele 270 oferite, au fost acceptate.


Criza forței de muncă este o problemă extinsă la nivel național și care nu mai pune semne de întrebare nimănui. Există totuși variante chiar și în orașele mai puțin dezvoltate, doar că cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu-și manifestă interesul, așteptând mult și bine după acea „pară mălăieață, cazi în gura lui nătăfleață”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat întâlnirea dintre angajatori şi cei interesați atât la Reşiţa, cât și la Băile Herculane. 28 de agenți economici au fost prezenți în municipiu, cu o ofertă de 173 de locuri de muncă, și 15 pe Valea Cernei, care au expus 97 de joburi. Din cele 289 de persoane participante (171 la Reşiţa şi 118 la Băile Herculane), 82 au fost selectate în vederea încadrării (54 la Reşiţa şi 28 la Băile Herculane), iar 22 de persoane au semnat pe loc (4 la Reşiţa şi 18 la Băile Herculane).

publicitate tmc 640

Pentru că există o lipsă acută a forței de muncă în toate domeniile de activitate, și la această ediție variantele au fost diversificate, acoperind domenii diferite de activitate. Dacă la Reşiţa au predominat ofertele din domeniul serviciilor şi comerțului, în schimb, în stațiunea Băile Herculane, turismul și-a spus cuvântul, mai toate locurile de muncă au vizat domeniul hotelier. Pentru cei cu studii superioare s-au oferit meserii precum ingineri de diferite specializări, asistent manager şi ingineri proiectanţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin, prin serviciile sale, vine și în ajutorul șomerilor, prin intermediul compartimentului Eures, care informează șomerii pentru locurile de muncă disponibile în străinătate.

publicitate Timisoara banner maxagro