Moldova Nouă spune stop abandonului! Sterilizează!

În doar câteva zile începe o nouă campanie de sterilizare a câinilor din Moldova Nouă! Gratuit!

În perioada 24 – 28 aprilie, echipa de voluntari de la www.soldiers-for-romanian-dogs.com și Cornelia Haymess, în parteneriat cu echipa medicului Darius Terhes și Primăria Moldova Nouă, organizează o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu stăpân din Moldova Nouă.

Compania unui câine este cel mai bun medicament, iar cine are un animal de companie poate spune cât de mult reprezintă acesta în viața unui om. Câtă bucurie și veselie aduce și cum este o modalitate frumoasă de a primi și oferi dragoste necondiționată. Dintre toate animalele de companie, pe primul loc în topul preferințelor este câinele!

La un moment dat în viață, fiecare dintre noi își dorește să aibă un animal de companie cu care să își petreacă timpul. Relație specială ce dăinuie de mii de ani, aceste ființe reușesc să ne aducă zâmbetul pe chip în cele mai dificile momente. Fie că e vorba de perioada copilăriei, când îl percepem ca pe cel mai bun prieten, în adolescență, când trădarea oamenilor apropiați ni se pare o tragedie peste care nu putem trece și, astfel, un animal domestic ne poate ajuta să depășim momentul sau chiar la maturitate când, ajunși la o anumită vârstă, o astfel de companie poate combate sedentarismul și singurătatea.

Acestea ne protejează, ne amuză, iar interacțiunea cu ele pare să ne ofere nenumărate beneficii, nu doar emoționale, ci și fizice. Faptul că un animal de companie face bine sănătății oamenilor este binecunoscut de cercetători și de prietenii și proprietarii de animale. Orice stăpân de animal de companie știe cât de multă dragoste și energie pozitivă are acesta de oferit.

Cu toate acestea însă, mai există și oameni iresponsabili care abandonează zilnic pe stradă zeci de câini, atât pui, cât și adulți. Acești câini abandonați se înmulțesc și sporesc numărul de animale pe care le întâlnim la fiecare pas. Sunt multe persoane care dețin câini în curte sau apartament și care lasă aceste animale să se plimbe nestingherite pe stradă. Câinii se împerechează, iar femelele nasc pe străzi. Singura soluție este sterilizarea, iar abandonul animalelor să fie pedepsit.

Primarul din Moldova Nouă a început să ia atitudine vizavi de această problemă, demarând o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor. Proprietarii de câini din acest oraș au posibilitatea să beneficieze gratuit de sterilizarea acestora.Așadar, o întreagă echipă formată din voluntari, medici și angajați ai Primăriei Moldova Nouă organizează, în perioada 24-28 aprilie, o nouă campanie de sterilizare gratuită, al cărei scop este scăderea numărului de câini vagabonzi din oraş prin stoparea înmulţirii necontrolate a acestora şi stoparea abandonului.

Punctul de sterilizare va fi în sediul vechii bănci. Programările se fac la numărul de telefon: 0763.886.117. Sterilizarea câinilor din gospodării nu este doar un act de responsabilitate și de umanitate, dar este și o obligație legală, conform Legii 258/2013, refuzul sterilizării constituind contravenție penalizată cu 5.000 de lei amendă. Drept urmare, Lucky Dog & Primăria Moldova Nouă așteaptă toți posesorii de animale din oraș să intre în legalitate GRATUIT!