Moldova Nouă se transformă! După model cehesc!

Moldova Nouă pune bazele unei înfrățiri cu un oraș din Cehia care a demonstrat că orice localitate se poate dezvolta din punct de vedere turistic, atât timp cât există interes. 

O delegație a Primăriei Moldova Nouă, condusă de edilul-șef Adrian Torma, a participat, la finalul lunii iunie, la o întâlnire de lucru cu primarul din orașul Susice, Cehia, Petr Mottl. Scopul vizitei a fost înfrățirea orașului din Clisură cu localitatea cehă.

„La o primă vedere, Susice este identic și are probleme similare cu cele de la Moldova Nouă: lipsa investitorilor și depopularea orașului din cauza lipsei locurilor de muncă. Trecând peste aceste probleme, Susice a reușit să se transforme dintr-un oraș industrial, într-unul turistic!”, informează primarul Adrian Torma.

Edilul-șef din Moldova Nouă mai spune că, în urmă cu 11 ani, atunci când actualul primar de acolo și-a început primul mandat, Susice se asemăna foarte mult cu orașul din Clisură. Acum însă localnicii se bucură de dotări moderne, iar turiștii, de o serie de atracții:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

– străzi asfaltate;
– școlile și grădinițele sunt dotate la standarde europene;
– sala de sport și sala de mese sunt modernizate;
– centru cultural bine pus la punct, cu biblioteci moderne și ateliere de creație de la grădinița până la liceu;
– sala de sport este pregătită pentru sportul de iarnă – hochei, dar și pentru jocurile în echipă;
– Susice are Aquapark, Sky park și zonă de agrement de vară;
– parc de 12 hectare la periferia orașului (o zonă împădurită, la fel ca la Moldova Nouă);
– Centru de zi pentru vârstnici, pentru copiii cu dizabilități.

„Moldova Nouă are potențial turistic mai mare decât Susice, potențial industrial cum alte zone nu au (zăcământ minereu), potențial logistic prin deschiderea punctului vamal de trecere a bacului și reînvierea portului din Moldova Veche!”, mai spune Adrian Torma, care își exprimă speranța ca orașul pe care îl conduce să ajungă la același nivel chiar și în mai puțin de 11 ani.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/