„Liviu Dragnea nu a făcut vreo presiune asupra mea!” Conducerea PSD Caraș-Severin nu va fi decapitată!

untitled design set 970x90 px

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, a dezvăluit astăzi ce anume a discutat cu președintele Liviu Dragnea în timpul votului moțiunii de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu.

Singurul din cei patru parlamentari cărășeni ai PSD care are curaj să spună lucrurilor pe nume și nu agreează deloc jocul la două sau chiar mai multe capete a vorbit și astăzi deschis despre deciziile luate într-un moment atât de delicat. Cel al votului pentru plecarea lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. „La momentul moțiunii de cenzură, grupul de parlamentari PSD, ca urmare a consultării pe care am avut-o cu primarii din județ, am decis să nu ne prezentăm la vot. Și asta pentru a nu vota nici împotriva propriului partid, dar nici împotriva unui om care provine din județul Caraș-Severin și al cărui tată e coleg cu noi, e consilier județean, este o personalitate a județului și a partidului. De aceea am hotărât să nu ne prezentăm la vot”, a dezvăluit Ionuț Chisăliță.

Nicio sancțiune în PSD Caraș-Severin

Senatorul e convins că lucrurile se vor așeza în partid și că organizația județeană din Caraș-Severin nu va suferi schimbări, în ciuda celor speculate în presa centrală sau a afirmațiilor lui Călin Popescu-Tăriceanu. „În urma discuțiilor pe care le-am avut la București cu diverși colegi din conducerea partidului, nu se va pune problema unei sancțiuni, așa cum a apărut în ziarele centrale. Și doamna Lia Olguța Vasilescu a spus că e de înțeles, poate, atitudinea pe care parlamentarii din Caraș-Severin au avut-o, pentru că e dificil să votezi împotriva unui om care provine din județul tău”, a explicat parlamentarul.

O decizie sentimentală

Chisăliță a dezvăluit și ceea ce i-a spus președintele PSD Liviu Dragnea în timpul votului moțiunii de cenzură, secvență surprinsă în direct și reluată continuu de poate posturile TV, dar și ce a stat în spatele deciziei de a părăsi sala înainte de a-și exprima opțiunea. „La momentul începerii moțiunii, toți am fost în sală. Problema este că, eu, fiind la prezidiu, toate camerele au fost pe mine, mai ales că președintele partidului a venit la mine. Au rămas acele imagini. După discursul premierului Grindeanu și al președintelui partidului, am decis să ne retragem din sală. Dragnea a venit la mine și m-a întrebat cum sunt. Mi-a spus doar să mă gândesc la decizia pe care o iau și în funcție de partid. Atât! Nu mi-a spus rămâi, nu a făcut vreo presiune asupra mea. Un partid mare, așa cum e PSD, nu poate fi condus altfel decât respectând deciziile. În politică, rar poți să iei decizii sentimental. E adevărat, momentul moțiunii a fost un moment în care am luat cu toții o decizie sentimentală, la care am luat parte și eu”, a mai afirmat Ionuț Chisăliță.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/