Moldova Nouă s-a mobilizat pentru sârbi

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Inundațiile catrastrofale care au lovit o mare parte din Serbia săptămâna trecută au provocat dezastre colosale, sute de sârbi fiind evacuați. Dezastrele care au șters casele vecinilor sârbi i-au înduioșat și pe cărășenii de pe Clisura Dunării, care s-au mobilizat eficient pentru a veni în sprijinul acestora.

Bisericile ortodoxe sârbe au inițiat un program de strângere de fonduri care să vină în ajutorul sârbilor loviți de ape. Este cunoscut faptul că în zona Moldova Nouă locuiește cea mai mare comunitate de sârbi din Caraș-Severin și, tocmai de aceea, pe lângă biserici, și oamenii din Clisura Dunării s-au mobilizat fără să stea pe gânduri, iar primele transporturi cu ajutoare vor porni chiar vineri spre sârbii de peste graniță.

Chiar dacă cetățenii din Moldova Nouă s-au mobilizat separat de acțiunile de ajutorare inițiate de bisericile ortodoxe sârbe, transportul de vineri va conține ajutoare din ambele părți. Mobilizarea generală venită din partea cărășenilor va aduce un strop de speranță pentru cei loviți de ape.

Autoritățile locale din Moldova Nouă au pornit cu inițiativa strângerii de ajutoare, din solidaritate pentru vecinii sârbi. Alături de acestea, și oamenii de afaceri de pe Clisura Dunării au dorit să întindă o mână de ajutor. Nici cetățenii nu au stat cu mâinile în sân în fața dezastrului care a spălat orașe întregi în Serbia.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Primele trei tiruri pline de ajutoare vor pleca la acest sfârșit de săptămână. Fiecare a donat alimente, conserve și apă plată.

Am luat decizia să dăm o mână de ajutor vecinilor noștri care se află într-un moment de cumpănă. Alături de oamenii de afaceri din orașul Moldova Nouă, dar și de oameni, am reușit să adunăm ajutoare ce constau în alimente, hrană și apă. Primele trei tiruri vor pleca din Clisura Dunării în dimineața zilei de vineri”, a spus edilul-șef Matei Lupu, care s-a mobilizat în egală măsură, alături de localnici.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/