Moldova Nouă nu scapă de clădirile care ucid visuri, şanse şi speranţe

Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite de pe raza oraşului Moldova Nouă nu a reuşit să schimbe cu nimic imaginea de ansamblu a localităţii, imobilele-ruină continuând să reprezinte o mare piedică în faţa dezvoltării economice şi turistice a urbei conduse de Adrian Torma.

Starea tehnică deplorabilă a mai multor clădiri din orașul de la malul Dunării l-a determinat pe primarul Adrian Torma, la finele lui 2018, după mai multe adrese făcute proprietarilor (în vederea unui minim efort vizavi de curățenie și zugrăveală), să treacă la măsuri mai drastice, ca de exemplu suprataxarea clădirilor neîngrijite cu 500%, începând cu anul 2019. După aproape un an, metoda aplicată de edil nu pare să-i fi deranjat pe proprietarii imobilelor, aceştia preferând să scoată mai mulţi bani din buzunar, lucru care, deşi benefic pentru bugetul local, şi-a dovedit ineficienţa în faţa dorinţei lui Adrian Torma de a avea un oraş îngrijit.

Printre clădirile-fantomă care mai degrabă i-ar determina pe turişti să se considere protagoniştii unui film SF se numără şi fostul hotel de pe strada Dunării, clădire aparţinând uneia dintre companiile lui Adrian Chebuţiu, considerat groparul UCMR-ului. Cu proiectul de reamenajere al clădirii cândva emblematice pentru oraş dus pe apa sâmbetei (spa, sală de fitness, piscină exterioară reabilitată și câte și mai câte), dar şi cu o suprataxare a imobilului, şeful administraţiei publice locale din Moldova Nouă rămâne cu mâinile legate, primăria neputând intra în posesia hotelului, acesta aflându-se sub sechestru, în urma problemelor cu legea a lui Chebuţiu, cel care, în 2017, a primit trei ani de puşcărie pentru delapidarea Uzinei Constructoare de Mașini Reșița.

„Eu am discutat cu colegii domnului Chebuțiu care se ocupă de acest imobil și le-am explicat că au început să intre acolo oamenii străzii, copiii își creează acolo tot felul de catacombe etc. Am trecut la supraimpozitare, iar SC. KAMOBIL S.R.L. (deținătoarea imobilului) are de plătit anual 200.000 de lei. Avem o stare de conflict legată de această sumă pe care noi am imputat-o. E foarte greu să vedem cine are prioritate în privința acestei clădiri deoarece ea se află sub sechestru datorită problemelor, cred că la ANAF, ale domnului Chebuțiu. Când se va aduna de plată o anumită sumă de bani, atunci noi îi vom putea da în judecată ca să putem scoate acel hotel la licitație. Evident, noi ne recuperăm suma noastră, iar restul de bani o să le revină. Nu știu. E greu.”, a expus primarul pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, hotelul de pe strada Dunării nu reprezintă singura clădire care știrbește imaginea orașului, în aceeași situație deplorabilă aflându-se și: clădirile Moldomin, Căminele de nefamiliști, fabrica de pâine ș.a.m.d.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/