Moldova Nouă, la jumătatea mandatului lui Adrian Torma. „Te-am votat, trebuie să-mi dai!“

În doi ani de mandat, o parte din promisiunile făcute de Adrian Torma în campania electorală au ajuns la concretizare.

Vorbim aici despre: reabilitarea aleilor din zona blocurilor 7, 4, 8, reabilitarea parcului din zona blocului 8 (acelaşi lucru va urma şi în zona blocurilor: 1, 2, 3, 4,…, 8, 9, 10, 11, 12). Aleea ce leagă blocurile 24-25-42 este şi ea reabilitată şi nu mai arată „ca-n Siria”. De asemenea, problema containerelor de gunoi, asupra cărora năpusteau câinii, în căutarea resturilor de mâncare, containere lângă care, recunoaşte Adrian Torma, „cu greu te puteai apropia, căci mirosea de nu te vedeai“, a fost rezolvată prin aducerea unor pubele noi, destinate gunoiului selectiv.

CITEŞTE ŞI: Adrian Torma, la jumătatea drumului! Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din… primărie!

Moldova Nouă şi locurile de muncă 

Încercarea de aducere a unui gigant la Moldova Nouă, care să reducă rata şomajului în zonă (după plecarea Delphi), îl face pe primar să ofteze: „Discuţii am cu cel puţin zece firme. Nimeni nu mai vrea să se dezvolte în România, o ţară care oferă sentimentul că n-ar fi pe drumul cel bun. Aceştia nu şi-ar asuma riscul să investească două, trei, cinci milioane de euro într-o facilitate nouă, când, poate, cine ştie ce legislaţii mai apar?!”.

Adăpostul de câini?

Proiectul adăpostului pentru câini îi face pe cetăţeni să fie tot mai sceptici în privinţa materializării lui. În acest sens, iată declaraţia reprezentantului administraţiei locale: „Un calcul scurt arată că, pentru personal, medic veterinar, eventual, eutanasie (deşi eu nu sunt de acord cu acest lucru), suma proiectului depăşeşte 4 miliarde de lei (vechi), n.a. pe an. În această sumă, nu se încadrează costurile pentru construcţie şi hrană. În plus, mai este şi problema ONG-urilor. De aceea, lucrurile trebuie făcute cu meticulozitate şi calm. Pe de altă parte, dacă oamenii nu ar mai arunca câini, nu s-ar mai pune problema unui adăpost”.

Şantajul emoţional

Din spusele edilului, se pare că cetăţenii oraşului de pe Dunăre au tradus expresia „După muncă, şi răsplată!”, în „Te-am votat, trebuie să-mi dai!”. Torma vede aceste cuvinte ca pe un „şantaj emoţional”, lucru care-l face să declare public că, „uneori, îl înţeleg pe Matei Lupu”.

„Primarul nu e moaşă comunală”

„Toţi vin la Primărie şi spun să le dau boxe pentru lemne, locuri de muncă, apartamente etc. Or, nu pentru toate e responsabil primarul. De aceea există angajaţi în Primărie. Sunt lucruri care se-ntâmplă şi nu ţin de primar. Toată lumea are impresia că primarul trebuie să le facă pe toate: moaşă comunală”.

„Sfaturi în probleme de familie nu am dat încă”

Singurul lucru care nu i s-a cerut până acum lui Torma se referă la sfaturi ce ţin de probleme de familie. În rest, „orice”. Cu toate acestea, edilul nu fuge de obligaţie, răspunde la telefon tuturor, pentru că „s-ar putea ca oamenii să-mi comunice lucruri interesante, iar eu nu vreau să le refuz acest drept”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/