Promovabilitate judeţeană de 63,17% la evaluarea națională. Mult sub media pe ţară!

Media de promovabilitate la examenul de evaluare națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a din județ, este cu aproape 10 puncte procentuale sub media națională. Totodată, nici un elev din Caraș-Severin nu a obținut media generală maximă la acest examen.

Ministerul Educației e centralizat rezultatele la Evaluarea Națională, iar statistica generală arată că puțin peste 70% dintre elevii care au susținut probele au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5, un număr de 319 candidați primind media 10.

La evaluare s-au înscris 2022 de elevi cărășeni, dar s-au prezentat la examen numai 1933 dintre ei, 89 de elevi lipsind de la evaluare. Dintre aceștia, 1221 de elevi au luat note pest 5, dar nici unul nu a luat media generală 10. De asemenea, nici un elev nu a fost eliminat din examen.

Spre deosebire de examenul de Bacalaureat, se poate înscrie la liceu orice elev, chiar dacă media generală este sub 5, în limita locurilor disponibile la profilul respectiv. Notele pot fi contestate de părinții elevilor.

Contestaţiile pot fi depuse în cursul zilei de marți, 19 iunie, în intervalul orar 14:00 – 19:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 23 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.