Moldova Nouă își alege astăzi primarul! Altul decât cel desemnat prin votul majorității cetățenilor în 27 septembrie! (UPDATE)

Povestea ireală a alegerilor locale din orașul de la Dunăre s-ar putea încheia astăzi, când cetățenii cu drept de vot sunt chemați din nou la urne, pentru a-și alege primarul, dar la fel de bine nebunia s-ar putea prelungi cu reluarea alegerilor pentru Consiliul Local.

Adrian Torma a fost eliminat din fotoliul de primar printr-o decizie mai mult decât controversată a Biroul Electoral Central, urmată apoi de verdictul final al Înaltei Curți de Casație și Justiție. S-a ajuns ca, astăzi, alegerile pentru funcția de primar să fie reluate. În doi! Noul edil-șef al orașului Moldova Nouă se alege dintre Eugen Băleanu, candidatul Partidului Verde, și Ion Chisăliță, reprezentantul PNL.

Secțiile de votare, 12 la număr, s-au deschis la ora 7. Au drept de vot 10.911 persoane. Până la ora 9.00 și-au exprimat opțiunea de vot puțin sub 300 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 2,7 la sută. Atrage atenția însă numărul mare de votanți pe liste suplimentare, ceea ce demonstrează un interes uriaș, suspect de mare, manifestat de cetățenii de câteva zile sau ore ai orașului. De flotanți!

UPDATE, ora 13.00

Până la această oră, și-au exercitat dreptul de vot 1.811 persoane. 118 dintre acestea au votat pe liste suplimentare, iar 4 au introdus buletinele de vot în urna mobilă. Aproape 17 la sută din cetățenii cu drept de vot au trecut pe la secții până la orele prânzului.

UPDATE, ora 16.30

28.11 la sută dintre cetățenii cu drept de vot și-au exprimat deja opțiunea cu privire la viitorul primar al orașului Moldova Nouă. Asta înseamnă puțin peste 3.000 de votanți din cei 10.911 înscriși pe liste. 150 au votat pe liste suplimentare. 38 de voturi au fost introduse în urna mobilă. Și-au exercitat dreptul la vot în mare măsură persoanele cu vârsta între 45 și 64 de ani și cei peste 65 de ani. Tinerii și cei până în 35 de ani s-au arătat mai puțin interesați până la această oră de numele viitorului edil-șef.