„Orice acţiune pe care a făcut-o guvernul în pandemie a început prost şi se continuă tot mai prost. Dovadă: campania de vaccinare”

Măsurile luate în calcul de autorități, mai întâi, pentru prevenirea răspândirii temutului virus, după care în vederea imunizării populației au fost catalogate ca fiind nu doar stângace, ci de-a dreptul penibile de către actualul deputat al județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. În plus, redirecționarea oamenilor spre centre de vaccinare aflate la zeci, sute de kilometri distanță față de zona de domiciliu reprezintă o altă bătaie de joc la adresa cetăţenilor.

„Ați văzut că orice acțiune pe care guvernul a făcut-o în pandemie a început prost și se continuă tot mai prost. Dovadă și această campanie de vaccinare. Nu știu cum să descriu situația, altfel decât penibilă, în care prima mașină cu doze de vaccin a fost așteptată de acei oficiali cu mult fast. De asemenea, tot la capitolul greu de explicat, intră și acel moment în care vaccinurile au fost transportate în cutii de pizza. A fost acea platformă care a funcționat, după care nu a mai funcționat, totul desfășurându-se cu pauze și sincope. Am înțeles acum că degeaba încerci să te programezi, întrucât acest lucru revine în sarcina medicului de familie, ori medicii de familie, unii dintre ei, nu știu că este de datoria lor să programeze cetățenii. Deși toți susțin că, până în toamnă, vor fi 10 milioane de cetățeni imunizați, eu mă îndoiesc că se va atinge acest prag.”, subliniază social-democratul.

leader board 728 x 90 px

Trecând însă peste modul haotic în care se desfășoară astăzi campania de vaccinare, parlamentarul cărășean atrage atenția asupra importanței imunizării pentru ca revenirea la o viață normală să poată avea loc cât mai repede, fostul șef al Consiliului Județean Caraș-Severin fiind convins că beneficiile imunizării depășesc scenariile create în privința efectelor adverse:

„Dincolo de sincopele în ceea ce privește derularea acestui program important, sfatul meu, către locuitorii județului Caraș-Severin, este acela de a da curs imunizării, în limita stocurilor de vaccin. Eu, spre exemplu, m-am vaccinat, la fel și părinții mei. Sigur, pentru fiecare dintre noi există semne de întrebare în legătură cu acest vaccin. Timpul însă a fost prea scurt pentru a putea vedea și efectele secundare. Deci, nu a existat timpul necesar pentru a fi testat suficient, tocmai din cauza cursei contra cronometru pentru obținerea unui vaccin împotriva acestei boli. Cred că, până la urmă, efectele secundare nu sunt atât de mari cum încearcă unii să spună în această perioadă. Chiar dacă acest program de vaccinare se derulează greu, eu îi sfătuiesc pe toți cetățenii județului Caraș-Severin să se imunizeze.”, a mai adăugat Silviu Hurduzeu.