Moldova Nouă, în pragul unui alt fel de recensământ

Primarul Adrian Torma apelează din nou la cetățeni pentru a rezolva o problemă stringentă a orașului. Cei care vor refuza să colaboreze, riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Adrian Torma este mai decis ca oricând să rezolve o problemă cu care orașul din Clisură se confruntă de ani întregi: câinii de pe străzi. Angajații din Primărie vor face un recensământ al animalelor care trăiesc în prezent în gospodăriile oamenilor, dar care ar putea ajunge pe străzi din cauza inconștienței unor localnici. „O echipă, compusă din reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, va începe un recensământ al tuturor câinilor cu stăpân din oraș. Fiecare gospodărie va primi un pliant cu obligațiile legale ale deținătorului de câine și cu sancțiunile legate de nerespectarea legii”.

Demersurile primarului Torma vin în concordanță cu intenția de construire a unui adăpost pentru animalele fără stăpân cu aproximativ 150 de locuri. „Suntem în procedura de a construi adăpostul pentru câini și, ca atare, trebuie să întocmim o strategie cât mai clară și eficientă pentru a putea gestiona acest fenomen care nu a fost tratat serios în comunitatea noastră”, susține primarul Torma.

CITEȘTE ȘI: Plan de atac împotriva câinilor de pe străzi. În Moldova Nouă li se pregătește ceva!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ba mai mult, edilul-șef de la malul Dunării anunță că animalele vor fi microcipate și sterilizate gratuit, în baza unor hotărâri ale Consiliului Local. O nouă campanie de sterilizare gratuită este programată pentru perioada 24 – 28 iulie, între orele 9.30 și 18.00, în fosta bancă BCR de pe strada Minerilor. Programări se pot face la numărul de telefon 0775 243 455.

Locuitorii din Moldova Nouă care nu vor colabora cu personalul din Primărie în cadrul derulării recensământului riscă amenzi între 200 și 2.000 de lei, la fel ca cei care nu anunță medicul veterinar, în termen de 15 zile, în cazul înstrăinării, pierderii sau decesului animalului sau nu dețin carnete de sănătate complete. Pentru cei care nu își microcipează animalele și nu le înregistrează la un medic veterinar și la Primărie, amenda poate ajunge la 2.500 de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/