Modularul din Caransebeș va fi scos din nou la licitație. Pe bani mai mulți!

spital modular

Spitalul modular de la Caransebeș s-a aflat din nou pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe de Consiliu Local. Motivul? Actualizarea devizului general de lucrări, după ce nicio firmă nu s-a arătat interesată de ridicarea unității medicale modulare, motivând că sunt prea puțini bani, în condițiile în care prețurile materialelor de construcții s-au majorat simțitor în ultimul an.

Primăria Caransebeș se vede nevoită să reia procedura de achiziție publică pentru serviciile de proiectare și execuție construcție spital modular, după ce la licitația organizată în luna aprilie nu s-a prezentat niciun ofertant. Devizul de lucrări a fost refăcut, acesta crescând de la 14 milioane de lei la 23,6 milioane de lei. Noul proiect a trecut fără probleme de votul aleșilor locali în ședința din 30 iunie.

„După cum bine se știe, spitalul modular a fost scos la licitație, valoarea lui inițială fiind undeva la 14 milioane de lei. Din păcate, pe această sumă nu s-a prezentat nimeni care să realizeze lucrările de execuție a modularului. Prin urmare, am fost nevoiți să recalculăm valoarea devizului de lucrări, bazat și pe Ordonanța 64, și am venit cu propunerea în Consiliu Local de majorare a acestei valori, astfel încât să avem cel puțin un participant, dacă nu mai multe firme, care să vină să construiască acest spital modular, mai ales că pentru partea de echipamente medicale, incluse în același proiect și unde suntem de asemenea în licitație, avem o firmă care s-a înscris și care ne-a prezentat oferta. Evident, nu putem lua echipamentele până nu vom realiza construcția în sine a modularului.”, a precizat Florin Bogdea, city-managerul municipiului Caransebeș.

publicitate ziar expresb 1000x100

Reprezentantul administrației locale a mai precizat că diferența de bani, survenită ca urmare a recalculării devizului de lucrări, va fi acoperită, în cea mai mare parte, din fonduri europene. Primăria Caransebeș va contribui și ea, dar, nu cu mult, dă asigurări Bogdea.